GAGİAD Yeni Dernek Merkezi açılışına, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Milletvekili ve GAGİAD 2.Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Nejat Koçer, Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, ,Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Yetkinşekerci, Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş, GAGİAD önceki dönem başkanları ve davetliler katıldı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, açılış töreninde yaptığı konuşmada GAGİAD’ı yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ederek, 25 yıldır sağlam temeller üzerinde birlik ve beraberlik içerisinde güçlenen bir kuruluş olduğunu ifade etti.

ŞİMŞEK: GAZİANTEP BAŞARILI BİR ŞEHİR

2018 yılı için umutlu olduklarını de belirten Şimşek, "Büyüme noktasında üç temel unsur var. Birincisi istihdam noktasında iç talebi destekleyici çalışmalarımız devam ediyor. İkincisi yatırımlarda kapasite kullanın oranı yüzde 80’lerde. Bu kapasite kullanım oranı ilave makine teçhizat yatırımı gerektirmektedir. Durağanlaşan makine teçhizat yatırımları bu kullanım oranı ile hareketlenmeye başlamıştır. Bizde bu alanlarda teşvik veriyoruz. Yatırım istihdamı, büyümeyi destekleyen önemli bir etkendir. Üçüncü olarak da krediye erişim meselesi. Kobilerin finansmana erişimin önem verdik. 2018 yılında kullanımı arttıracağız. Özellikle de imalat sanayi, tarım ve kadın girişimcilere destek olacağız. Bizim için fiyat istikrarı önemli bir önceliktir. Fiyat istikrarının olmadığı bir ülkede kalıcı yüksek sürdürülebilir büyümede olmaz. Biz siz gençlere inanıyoruz. Gaziantep başarılı bir şehir. Yeni merkeziniz hayırlı olmasını ve başarılarınızın devamını dilerim" dedi.

TEZEL: GELECEĞE DAHA UMUTLU BAKIYORUZ

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel ise yaptığı açılış konuşmasında, ortak aklın doğduğu ve hüküm sürdüğü, birlik ve beraberliğin egemen olduğu, şehit Şahinlerin, şehit Kamillerin emaneti olan dinamik bir şehrin çocukları olduğunu hatırlatarak, "44 kurucu üye ile yola koyulan derneğimiz bugün çeyrek asırlık bir çınar. 'Bir okuldur' dediğimiz, nesilden nesle özenle geçen bu dernek ilk günkü heyecanından bir şey kaybetmeden şehrimize ve ülkemize hizmet aşkıyla çalışmaya devam etmekte. Öncelikleri hiçbir zaman değişmeyen, milletin ve devletin çıkarını her zaman ön planda tutan derneğimiz yaşadığı topluma değer katmak, fark yaratmak için aralıksız çalışmaya devam ediyor. Türkiye’de GİAD’lar içinde ilk kadınlar kurulunu kuran GAGİAD, yaşlılardan gençlere toplumun farklı kesimlerindeki dezavantajlı kitlelere destek olmaya büyük özen gösteriyor. Topluma olumlu yönde katkı sağlayabilecek çabaların çok kıymetli olduğunu biliyor, bu çabaların doğru çatı altında ve prensipli bir biçimde sürdürülmesinin büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Kıymetini iyi bildiğimiz bu okulda değerli büyüklerimiz gibi bizler de hayat dersi almaya, bizi bekleyen yeni görevlere hazırlanmaya, bir yandan da topluma faydalı olurken birlikten rahmet doğduğunu hem birbirimize hem de şehrimize örnek olarak göstermeye çalışıyoruz. Belirli değerler etrafında toplanan kişilerin oluşturduğu bu dernek Önceki Dönem Yönetim Kurulu Başkanımız Nejat Koçer döneminde hizmet vermeye başladığı 22 yıllık evinden çok yakın zamanda taşındı. Bugün açılışını birlikte yaptığımız dernek binamız ile hem üyelerimize hem de güzel şehrimize daha iyi hizmet vermeyi ümit ediyoruz. Eski hizmet binamızda biriktirdiğimiz nice güzel anı gibi kıymetli anıları burada da biriktirmeyi umut ediyoruz. Bu vesile ile Genç İşadamları olarak 2017 üçüncü çeyrekte gerçekleşen yüzde 11.1’lik büyüme, yüzde 10.22’lik ihracat artışının geleceğe daha da umutla bakmamıza sebep olduğunu, bu olumlu trendin 2018 yılında da devam edeceğini ümit ettiğimizi belirtmek isteriz. 2018’in yatırım yılı olması, bu yıl da ülkemiz için değer yaratanlara desteklerin ve yapısal reformların devam etmesini istemekteyiz" şeklinde konuştu.

PLAKET VERİLDİ

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e katılımı nedeniyle teşekkür ederek, Gaziantep’e özgü bir hediye takdim etti. Program GAGİAD Dernek Merkezi yapımında katkıları bulunan GAGİAD önceki dönem başkanlarına plaket takdimi ile devam etti. Program plaket törenin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.