Şehitkamil Kılıçarslan Ortaokul öğrencileri ‘‘Kardeş Okul Projesi’’ kapsamında Atabek Köyü Ortaokulu öğrencileriyle futbol maçında buluştu.

Kılıçarslan Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Faik Özbey’ın organize ettiği kardeş okul, futbol maçında bir araya gelen öğrencilerin dostluk köprüsünün temelini attılar.Şahinbey Belediyespor tesislerinde bir araya gelen Kılıçarslan ve Atabek Ortaokulu öğrencileri maçtan önce saha içerisinde tanıştıktan sonra sohbet ettiler. Hayatlarında ilk defa bir futbol sahası gören ve bu sahada oynayan Atabek ortaokulu öğrencilerinin mutlulukları gözlerinden okundu.Her iki okul öğrencilerinin buluşmasında tesis amiri Erol Göbelek’in yanı sıra Kılıçarslan ortaokulu müdürü Hüsamettin Öztütüncü, beden eğitimi öğretmeni Faik Özbey, Atabek ortaokulu rehber öğretmeni Fatih Çarkan ve sosyal bilgileri öğretmeni Hacı Demirbaş yardımcı oldular.

Öğrencilerin yaptığı futbol maçı öncesi Kılıçarslan ortaokulu müdürü Hüsamettin Öztütüncü, kardeş okul olarak belirledikleri Atabek ortaokulu rehber öğretmeni Fatih Çarkan’a plaket taktim etti. Şahinbey Belediyespor tesis amiri Erol Göbelek ise şehir hayatı ile fazla tanışmayan ve futbolu sadece televizyon kanallarından takip eden öğrencilerin tamamına çanta, forma, şort ve çoraptan oluşan malzeme yardımında bulunarak duyarlılık gösterdi.

Okullarında eğitim gören bazı çocukların içine kapanık ve duygularını paylaşamadıklarını aktaran Atabek ortaokulu rehber öğretmeni Fatih Carkan, çocukların sosyal hayata ve büyük şehir yaşantısına bir nebze olsun alışmaları yönünde Kılıçarslan okulunun davetine katıldıklarını söyledi.Kılıçarslan ortaokulu müdürü Hüsamettin Öztütüncü ise organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür etti ve kardeşliğin ilerlemesi açısından etkinlikleri devam ettireceklerini belirtti.