Gaziantepspor’da hafta sonu oynanacak olan Torku Konyaspor maçı hazırlıkları sürerken, teknik direktör Mutlu Topçu açıklamalarda bulundu. Konyaspor’un tehlikeli bir takım olduğunun bilinci içersinde hareket ettiklerini söyleyen Mutlu Topçu, sahaya kazanmak için çıkacaklarını da vurguladı. Son günlerde çıkan yeni sözleşme konusunda da açıklamalarda bulunan Topçu, taraftarın, yönetimin ve şehrin kendinden memnun olması durumunda devam edeceğini aksi takdirde aslolanın Gaziantepspor olduğunu ve herkesin gelip geçici olduğunu söyleyerek dikkat çekti.

BU HAFTA ÇOK ÜZÜLDÜK

Genç teknik adam geçtiğimiz hafta Osmanlıspor maçında son dakikalarda yedikleri golün kendilerini oldukça üzdüğünü belirterek, “Geçtiğimiz hafta Osmanlıspor çıkış halindeydi ve bu hafta oynayacağımız Konyaspor’da böyle. Osmanlıspor maçında belki daha üretken olabilirdik ama bunun çeşitli sebepleri bulunuyor. Habibou ve Larsson’un sakatlığından dolayı maça santraforsuz çıktık diyebilirim. Belki futbol olarak değil ama ortaya koyulan mücadeleden dolayı oldukça memnunum. Yenilmemek elbette güzel, son dakika da yediğimiz gol bize üzse de puan almayı başardık. Bazen son anlarda atıp çok seviniyoruz ama bu hafta tersi oldu ve çok üzüldük” dedi.

“TARAFTAR DESTEĞİYLE GALİP GELİRİZ”

Konyaspor’un sezonun flaş ekiplerinden birisi olduğunu vurgulayan Mutlu Topçu, “Konyaspor gerçekten ligde etkileyici bir performans gösteriyor. Hem ofansif, hem de defansif olarak çok dengeli bir takımlar. Umuyorum ki iyi bir taraftar desteğiyle galip geleceğimizi düşünüyorum.

“EN AZ HATA YAPAN KAZANIR”

Konyaspor’un topladığı puanlarla iddialı bir konuma geldiği ve tehlikeli futbolculara sahip olduklarının bilincinde olduklarını vurgulayan Topçu, “Kişisel olarak kimseye önlem almamaya devam edeceğim. Ben futbolu bizim nasıl oynamamız gerektiği kısmıyla ilgileniyorum. Biz işimizi doğru yaptığımız sürece her maçta galibiyet için oynarız. Ancak futbol elbette hatalar oyunudur ve az hata yapan takım kazanacaktır. Bunu geçmişte de iyi yaptık ve keyif veren bir takım yarattık. Bunun üzerine koymamız gerekiyor, eksiklikleri gidermemiz gerekiyor. Ama bu maçta seyirci desteği çok önemli ve onlar yanımızda olursa galip geleceğimize inanıyoruz” dedi.

“İLHAN PARLAK HAZIR DEĞİLDİ”

Osmanlıspor maçında Habibou ve Larsson’un yokluğuna rağmen İlhan Parlak’ın neden tercih edilmediği ilgili soruya da, “İlhan Parlak bizim geçmişten de tanıdığımız bir futbolcu. Kendisi henüz yüzde yüz hazır olmadığından dolayı ilk 11’de başlamadı. Ama kendisi hazır olduğu zaman bu takımın santrforlarından birisi İlhan Parlak’tır. Geçmişte de yaptığı işlerle kendini kanıtlamış bir futbolcu. Ama kuvvetlenip ve kondisyon olarak hazır hale gelmesi durumunda oynamaya başlayacak. Ben tercih olarak hazır olmayan hiç bir futbolcuyu oynatmak istemiyorum” dedi.

“ALTYAPIYLA MAÇLAR VERİMLİ GEÇİYOR”

Gaziantepspor’un yaklaşık üç haftadır alt yapı takımıyla hazırlık maçı yapması konusuna da açıklama getiren Mutlu Topçu, “Alt yapı takımımızla maç ayarlamamız herkesin faydasına oluyor. Ben daha çok oynamayan futbolculara bir şans verip kendilerini göstermelerini istiyorum.Böylelikle alt yapıyı da takip etmiş oluyoruz. Bunu sakat futbolcuların hazırlanması, yeni taktiksel arayış veya alt yapıdaki oyuncuların durumunu takip amaçlı olarak değerlendirebilirsiniz. Üç aşamada biz bu maçları uygun gördük ve verim de aldığımızı düşünüyorum. Bunu sürdürmeyi de şuan için planlıyoruz” dedi.

“10 SENE DE UZATSAK ÖNEMLİ DEĞİL”

Sezon sonunda bitecek olan sözleşmesinin uzatılması konusunda herhangibi görüşme yapıp yapmadıklarıyla ilgili bir soruya da, “Sözleşme 10 sene de olsa 20 senede olsa bu çok önemli değildir. Her teknik adam başarılı ve mutlu olduğu yerde kalır. Benim için sözleşme çok önemli değil, önemli olan şehrin, futbolcuların ve kulübün istediği bir şekilde takım oluşturmaktır. Bu etkenler bizden memnunsa biz de burada kalırız. Önemli olan Gaziantepspor’un başarısıdır ve bu kulüpte bizler gelip geçiciyiz. O yüzden sözleşme konusunda pek takılmamak gerekiyor” dedi.