Gaziantepspor’un genç teknik direktörü Mutlu Topçu, dün gerçekleştirilen antrenman öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Mersin İdmanyurdu maçında iyi futbolu belki oynayamadıklarını ancak çok önemli bir puan alarak farkın kapanmasına izin vermediklerini ve bazen alınan puanın oynanan futboldan daha önemli olduğunu belirtti. Genç teknik adam Trabzonspor’un şuana kadar takım görüntüsü sergilemekte zorlandıklarını söyleyerek, zorlu maç öncesi taraftarlarına da çağrıda bulundu.

ÇOK AMA ÇOK DEĞERLİ BİR PUAN ALDIK

Ligde kritik haftalara girildikçe alınan puanların oynanan futboldan daha önemli olduğunu belirten Mutlu Topçu, “Mersin İdmanyurdu maçı çok zorlu bir karşılaşma olacaktı çünkü rakibimiz can havli veriyordu. Ancak bizim açımızdan da önemli bir karşılaşmaydı ve alt sıralarla olan farkı korumak adına çok önemli bir puandı. Şunu belirtmek istiyorum Konyaspor’a karşı berabere kalıp, Mersin İdmanyurdu’na yenilsek belki puanımız aynı olacaktı ama alt sıralarla puan farkı azalmış olacaktı. O yüzden çok ama çok değerli bir puan aldık. Mersin maçı futboldan da öte bir önem taşıyordu ve aldığımız puan futboldan da öteydi” dedi.

TRABZONSPOR TAKIM OLAMADI

Trabzonspor’un son 8 deplasman maçını kazanamamasının hatırlatılması üzerine de açıklamalarda bulunan Mutlu Topçu, “Trabzonspor ligin iyi takımlarından birisi. Ancak süreç öyle bir ilerliyor ki her hafta değişiyor. Lige çok iyi başlamışlardı ancak şuan böyle bir duruma geldiler. Ancak futbol geçmişe yapmıyor ve güne bakmak lazım. Çok kaliteli isimleri var ama bir türlü takım oyunu gerçekleştiremeyip istediği puanları alamıyorlar. Hem onlar hem de bizim içimizden çok önemli bir karşılaşma oynayacağız. Umut ediyorum ki Galatasaray maçındaki gibi taraftarımız bizi yalnız bırakmaz. Futbol olarak daha iyi bir futbol ve daha baskılı bir oyun anlayışı isteyeceğimi düşünüyorum” dedi.

UMARIM MUHAMMET DEMİR İYİ BİR FORM YAKALAR

Devre arası transfer döneminde Gaziantepspor’dan ayrılarak Trabzonspor’un yolunu tutan Muhammet Demir’le ilgili de açıklamalarda bulunan Mutlu Topçu, “Muhammet Demir Gaziantepspor’a yıllarını vermiş bir isimdi. Burada çok güzel günlerimiz geçti iyi de gol sayısı yakalamıştı. Transferinin olması gerektiği bir zamanda da gerçekleşti. Trabzonspor’un hedefleri bizden daha büyük olduğu için bazen gerekli şansı bulamamış olabilir. Gelen şansı iyi değerlendirmesi lazım ancak Muhammet’in hem karakterinden hem de futbolculuğundan kimsenin şüphesi yoktur. Umarım kendisi de iyi bir form yakalayacaktır” dedi.

HABİBOU MAÇ SAATİ

Uzun süredir takımdan ayrı olan Habib Habibou’nun yeniden antrenmanlara başlamasıyla ilgili olarak da konuşan Mutlu Topçu, “Habibou uzun süreden sonra ilk antrenmanına çıkıyor. Ben de açıkçası durumunu merak ediyorum. İki gün boyunca antrenmanlarda takip edeceğiz ancak çok da hazır olduğunu düşünmüyorum. Ancak bekleyip görmek lazım durumu maç saatinde netlik kazanacaktır. Yararlanır mıyız, direk olmasa da belki sonradan olabilir” dedi.