Kırmızı – siyahlı kulübün içinde bulunduğu durumdan kurtulabilmesi adına kamuoyuna mesaj vermek istediklerini kaydeden futbolcular basın toplantısı düzenledi.

Başta takım kaptanları Elyasa Süme, Şenol Can ve Muhammed İldiz olmak üzere bütün futbolcular yaptıkları basın toplantısında Gaziantepspor’a bundan sonra ki süreçte başkanlık görevine gelecek kişilerin reklam amaçlı değil, maddi ve manevi destek verecek olanların gelmesini diğer konuda da kendilerinin her zaman Gaziantepspor’un yaşaması adına yokluklar içinde de olsa mücadelelerini devam ettireceklerini ifade ettiler.

ELYASA SÜME “TEK AMACIMIZ GAZİANTEPSPOR’U YAŞATMAKTIR”

Gaziantepspor yönetiminin kongre kararı almasını kulüp adına bir milat ve yeni bir sayfa olarak gördüklerini söyleyen takım kaptanı Elyasa Süme, “Geçmiş yıllarda kaos ortamı ve sıkıntılar vardı. Saha dışında ki sıkıntılar saha içine yansıdı bundan dolayı da sportif başarısızlıklara engel olamadık. Son günlerde asıl işimiz yeşil sahada vereceğimiz mücadelenin yerine saha dışında mücadele vermek zorunda kaldık. Artık bunun bitmesini istiyoruz. Yönetim kongre kararı aldı ve başkanımız burada tek başına Gaziantepspor’u büyük yük altından kaldıramayacağını ve götüremeyeceğini söyledi. Kulübü yaşatmak adına bence güzel bir karar aldı ve Gaziantep halkına üyelik açma fırsatı verdi. Bizlerde son haftalarda çok yorulmuştuk, pes etme noktasına geldik ve bazı kararlar almak zorunda kalmıştık. Arkadaşlarla konuştuk, burada ki tek amacımız Gaziantepspor’u yaşatmaktır. Demokrasi meydanında ki taraftarlarımızı görünce bu hislerimiz tamamıyla kırıldı hatta bizi motive etti, moral verdi. Biz maddi olmasa da manevi olarak büyük güç verdi. Gaziantepspor sevdalılarına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

ŞENOL CAN “TARAFTARLARIMIZ ANTRENMANA BEKLİYORUZ”

Gaziantepspor ruhunu Demokrasi meydanında gördüklerini söyleyen Gaziantepspor’un tecrübeli futbolcularından Şenol Can, “Orada büyük bir ruh vardı ve bence Gaziantepspor ruhu geri döndü. Bu takım hiçbir zaman sahipsiz kalmaz, mutlaka birileri sahip çıkar. Biz çok zor dönemlerden buralara geldik, çok kötü günler yaşadık, sezon başından bu yana da sıkıntılarla buralara geldik. Bu takımın gerçek sahibi taraftarlarımızla Demokrasi meydanında kucaklaştık ve o ruhu yakaladık. Bence artık bu kulübün sahipsiz kalacağına inanmıyoruz ve buraya birilerinin sahip çıkacağına inanıyoruz. Üye yapmaları güzel oldu artık kim burayı istiyor ve sahipleniyorsa ve kim Gaziantepspor’un yaşamasını istiyorsa o gelecek. Biz buradayız antrenmanlarımıza da maçlarımıza da çıkacağız. Taraftarlarımızı da bugün saat 17.00’de antrenmanımıza bekliyoruz. Bizi her zaman destekledikleri gibi yine taraftarlarımızı yanımızda olsunlar. Sayın valimize ve belediye başkanımıza seslenmek istiyoruz. 8 yıldır buradayım önceden bu kulübe destek verdiler ve yine vereceklerine inanıyorum. Bize sırtlarını çevirmeyeceklerdir çünkü bu şehrin tek markası Gaziantepspor’dur. Başka takım olabilir ama bu şehrn tek markası Gaziantepspor’dur” dedi.

SERHAN YILMAZ “FARKLI DÜŞÜNCELERLE GELİNMESİN”

Gaziantepspor’un halka açılmasının olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden genç futbolculardan Serhan Yılmaz, “Bundan sonra Gaziantepspor kulübünü yönetecek insanları halkın seçmesi gerçekten güzel bir olay, buraya gelecek olan başkanın farklı düşünceleri olmamalı ve gerçekten Gaziantepspor’a sahip çıkacak olan temiz insanların gelmesini istiyoruz. Sorunlarımız zaten belli bunları bir an önce çözecek yöneticileri bekliyoruz” dedi.

MUHAMMED İLDİZ “BU ŞEHİR GAZİANTEPSPOR’A SAHİP ÇIKACAKTIR”

Son yıllarda büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Muhammed İldiz, “Taraftarlarımız bu sıkıntıların iç yüzlerini kısmen biliyorlar ama biz ne kadar büyük sıkıntılar yaşadığımızı çok iyi biliyoruz. Burada pırlanta gibi çocuklar var bunların bazılarının ceplerinde 20, bazılarının 30 lira harçlıkları var ve bunlar TFF 1. Liginde oynuyor ve özellikle böyle büyük bir şehrin kulübündeler. Gaziantepspor’un başarısı adına çabalamak isteyenler lütfen bunları göz önünde bulundursunlar. Yıllardır paralarımızı alamadıklarımız oldu ama bu çocuklar hangi psikoloji ile antrenmanlara çıkıp maçlara hazırlanacaklar. Bu şehir kesinlikle Gaziantepspor’a sahip çıkacaktır buna inanıyorum. Bundan sonra hayırlı günler Gaziantepspor’un olacağına yürekten inanıyorum” dedi.

ZEKİ SİNANOĞLU “BU FORMAYI ŞEREFLE TAŞIMANIN SÖZÜNÜ VERİYORUM”

Gaziantepspor’un taraftarların ve şehrin takımı olduğunu açıklayan genç futbolculardan Zeki Sinanoğlu, “Biz bunu Demokrasi meydanında hissettik ve çokta mutlu olduk. Biz Gaziantepspor’u taraftarlarımızla beraber yaşatmaya devam edeceğiz bu formayı şerefle taşımanın sözünü veriyorum İnşallah güzel günler bizim olacaktır” dedi.

MÜSLÜM TALŞİK “EKMEK ALACAK PARALARI OLMAYANLAR VAR”

Kulüpte tek zor durumda kalanların kendileri olmadığını aktaran Müslüm Talşik, “Burada personeller var ve neredeyse 20 yıldan çalışanlar var onlar çocuklarına nasıl ekmek götürecekler. Dışarıdan bakıldığı zaman bizler TFF 1. Lig futbolcusu olarak görünüyoruz ama bazılarımızın ekmek alacak parası dahi yok. Hep birlikte çok zor durumdayız bunu kamuoyunun da bilmesinde fayda vardır” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU