Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Nurullah Sağlam, Boluspor maçı sonrası yaptığı açıklamada futbolun hatayı affetmediğini söyledi. Rakiplerinin katı savunma yaparak oynatmama planı içerisinde olduğunu aktaran Sağlam, sonradan yapılan transferlerle ortaya henüz net bir görüntünün çıkmadığını ifade etti.

CEZAYI KESECEKSİNİZ

Sezona galibiyetle başlamak istediklerini ama bunu gerçekleştiremediklerini açıklayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Nurullah Sağlam, “Boluspor karşısında özellikle ilk yarıda galip gelecek pozisyonlarda yakaladık, rakibimizin katı savunmayla daha çok oynatmama düşüncesiyle mücadele vereceğini çok iyi biliyorduk. Önce baskı yaptıkları bölümlerde de arkaya sarkan adamlarımızı kullanmaya çalıştık bunda da başarılı olduk. Özellikle rakibin defansif anlamda topu oyuna sokma zaafını baskıyla etkiledik ve bu bölümlerde de defansif yaptıkları hatalarda da net pozisyonlar yakaladık ama maalesef futbol hatayı affetmiyor. Yakaladınız mı cezayı keseceksiniz, biz ikinci ve üçüncü golü ilk yarıda yakalamış olsaydık ikinci yarıya çok daha farklı bir şekilde oynayabilirdik ama maalesef olmadı. Yediğimiz golde üstüne basa basa durmamız gereken bir konu. Rakibin bize gol atma şansını sadece ikinci bölgede karıtabileceğimiz toplar sonrası olduğunu biliyorduk. Sırtı dönük bir adamı orada kaptırdığımız top sonrası defansa geçmek sorun oldu ve dolayısıyla da kendi hatamızdan kaynaklanarak golü yedik ve daha sonra ki dakikalarda da Çağdaş’ında sakatlıkla oyun dışı kalması değişiklik yaptık. Daha ligin ilk haftası beklenmedik sakatlıklarda çıkabiliyor. Risk etmeyi son dakikalara bırakabildik. İlk hafta da istemediğimiz 2 puan kaybı var” dedi.

NET DEĞİLDİK

Shola Ameobi, Mehmet Nas, İbrahim Kaş, Köksal Yedek’in aralarına yeni katılmasıyla tam anlamıyla ortaya daha net bir görüntünün çıkacağını aktaran Sağlam, “İlk haftaya göre ilk yarıda yakaladığımız pozisyonlarda daha net olmadığımızdan futbol bize cezayı kesti” dedi.

TARZIMIZ DEĞİL

Boluspor karşısında oynanan futbolun kendi tarzları olmadığını aktaran Sağlam, “Rakibin önde ve ikinci alanda fazla baskı yapma düşüncesi bizim elimize farklı bir silah verdi. Hem Rahman ve hem de Vagıf ile arkaya sarkma düşüncesi ve attığımız diyagonal toplarla bir tarafta daralttıkları biliyorduk. Arkaya attığımız her top pozisyon oldu bu bizim şu anda ki bizim mantalitemiz değil. Bu lig süper lig gibi değil 10 takımın 8’i bizi oynatmama düşüncesiyle oynayacak bazen rakipleri iyi irdeleyip nasıl oynamamız gerekiyorsa ona göre oynayacağız. Bu ligde hata yapan kaybediyor. Biz Bolu maçında göbeğe oynadık hata yaptık ve 2 puan kaybettik. Eğer o topu oynamasaydık önde istediğimiz şekilde gidiyorduk, belli bir süre sonra rakip oyunu forse edip üstümüze gelecek ve oyun istediğimiz şekle gelecekti. Maalesef yaptığımız hata planladığımız her şeyin dışında kalmamıza neden oldu” dedi.