Yapılacağı bilinen ve zamanı beklenen operasyon dün sabah gerçekleşti. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca başta olmak üzere çok sayıda medya mensubu gözaltına alındı. CİHAN Haber ajansının Gazinatep temsilcisi Nurullah Kaya'nın da gözaltına alınacaklar listesinde olduğu öğrenildi.  Dün öğle saatlerinde polis  Zaman Gazetesi'ne polis baskın düzenledi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'yı gözaltına alındı. Bu sırada Millet ve Adalet Partisi (MİLAD) Genel Başkanı İdris Naim Şahin, Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, destek için Zaman gazetesine geldiler.

FUAT AVNİ OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta Twitter hesabı @fuatanifuat, yolsuzluk operasyonlarının yıl dönümünde, bu operasyonların konuşulması, üzerinin kapatılarak gündeme gelmesinin önlenmesi amacıyla medyaya operasyon düzenleneceğini açıklamıştı.

@fuatanifuat, tüm muhaliflerin sindirilmesi için Hizmet Hareketi'nden merkez medyaya birçok kuruluşa operasyon düzenleneceğini ve gazetelerin göz altına alınacağını yazmıştı.
@fuatavnifuat, operasyonun deşifre olmasının ardından ertelendiğini belirtmiş, ancak gece ise operasyonun 14-15 Aralık'ta operasyonun başlayacağını yazmıştı.
İşte, dakika dakika 17 Aralık'a ve medyaya karartma operasyonu:
- 13 Aralık Cumartesi'yi 14 Aralık Pazar'a bağlayan gece Twitter'da @fuatavnifuat hesabı, "14-15 Aralık'ta başlayıp 25 Aralık'a kadar sürecek seri operasyonlar başlıyor. Operasyonu Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı yönetiyor." yazdı. @fuatavnifuat, operasyonda gözaltına alınacak isimleri de duyurdu.
- @fuatavnifuat'ın duyurduğu operasyon kapsamında, İstanbul Terörle Mücadele Şube Eski Müdürü ve Hakkari Emniyet eski Müdürü Tufan Ergüder gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINANLAR

Ekrem Dumanlı ile birlikte Hidayet Karaca, Fahri Sarrafoğlu, Hüseyin Gülerce, Ahmet Şahin, Nuh Gönültaş, Naci Çelik Berksoy, Ali Sami Noyan, Ali Kara, Elif Yılmaz, Radiye Ebru Şenvardar, Hikmet Tombulca, Salih Asan, Makbule Çam (Elamdağ), Engin Koç,Tufan Ergüder, Mutlu Ekizoğlu, Ertan Erçıktı, Mustafa Kılıçaslan, Ferdi Taşkaya, Ayhan Akça, Mehmet Ali Doğan, Ali Cihan, Mustafa Uyanık, Halit Akbulut, Çetin Öztürk, Rıfat Aslan, Erdem Kısa, Mustafa Altunbulak, Yakup Ergül ve Recep Güleç gözaltına alındı.

NURULLAH KAYA DA GÖZALTI LİSTESİNDE
Öte yandan CİHAN Haber Ajansının Gaziantep temsilcisi Nurullah Kaya'nın da gözaltına alınacaklar listesinde oldoduğu öğrenildi. Twitter'da gözaltına alınmayı beklediğini söylediğini yazan Nurullah Kaya, Gazinatep'ten sadece kendisinin gözaltına alınacağını ifade etti.

resim* Ekrem Dumanlı gözaltına alındı
resim* Nurullah Kaya, gözaltına alınacağını Twitter'dan duyurdu