DOMOTEX Turkey Halı Fuarını ziyaret eden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan’dan bilgi aldı. Fuarın Gaziantep’te önemli bir sinerji oluşturduğunu ifade eden Başkan Kaplan, “Gaziantep artık uluslararası fuarlara ev sahipliği yapacak durumdadır” dedi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte fuardaki stantları ziyaret eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan ve GTO Başkanı Eyüp Bartık halı sektörü hakkında bilgiler vererek önümüzdeki süreçlerde fuarların daha çok canlı geçeceğine inandıklarını belirtti.

Başkan Kaplan, “Gaziantep halı sektöründe dünyanın en önemli üretim merkezi durumundadır. 180’in üzerinde halı firmasının bulunduğu Gaziantep’te 1400 adet yüksek teknolojiye sahip halı makinasıyla ve mevcut potansiyelle 350 milyon m2 halı üretiliyor ve 25000 kişinin direk 25000 kişinin de yan sanayici olmak kaydıyla toplamda 50000 kişi sektörümüze istihdam sağlıyor. Bu tür fuarlar bu dev sektörün önünü açacağı gibi farklı ülke katılımcılarından da sektörle ilgili yeni gelişmeleri takip etme şansı verecektir. Bu fuar gerçekten çok faydalı olmuş, sadece halı sektörü için değil Gaziantep içinde bir sinerji oluşturulmuştur” dedi. Kaplan yaptığı değerlendirmede Domotex Turkey Halı Fuarına bu yıl Belçika, Çin, Fransa, Almanya, Hollanda, Hindistan, İran, Ürdün ve Özbekistan’dan gelen uluslararası firmaların katıldığını vurgulayarak fuarda toplam 198 katılımcı firma yer almış bunların 33’ü yabancı firmalardan oluşmuştur, Fuar yetkililerinden aldığımız bilgilere göre üç günlük süreçte gerek yurt içi gerekse yurt dışından fuarı ziyaret eden kişi sayısı 8.734 olmuştur. Önümüzdeki dönemlerde bu rakamların daha çok sayıyı bulacağına inanıyoruz” dedi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ziyaret ettiği halı stantlarında firma yetkililerinden üretim kapasiteleri, ihracat gerçekleştirilen ülkeler ve ürün çeşitleri hakkında bilgi alarak başarılar diledi. Domotex Turkey’in gerçekleşmesinde önemli rol oynayan GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan’a da teşekkür eden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, “Gaziantep bu tür onlarca sektörün düzenleyeceği uluslararası fuarlara ev sahipliği yapabilecek donanıma sahiptir. Temennimiz her geçen gün Gaziantep ekonomisi için önemli katkılar sağlayan sektörel fuarların markalaşarak sürmesidir.” dedi. Bülten