Domotex Turkey Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı, 23-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak. Ticaret Odası Eyüp Bartık, yaptığı açıklamada, halının merkezinde gerçekleştirilecek fuarın önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Fuarın diğer sektörlere de büyük katkı sağladığını anlatan Bartık, otelcilerden lokantacılara, taksicilerden küçük esnafa kadar birçok sektörün fuar nedeniyle iş yaptığını belirtti.

160 YERLİ FİRMA KATILIYOR

Dünyada kullanılan her 4 halıdan 1'inin Gaziantep’te üretildiğini hatırlatan Bartık, dünyaya halı dokuyan şehirde halı fuarı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bartık, Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Halıcılar Odası ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık işbirliğiyle gerçekleşecek fuara, 160 yerli, 32 yabancı halı firmasının katılacağını ifade etti. Bartık, fuarda sadece makina halısının sergilenmeyeceğini vurgulayarak, “Kilim, tekstil yer döşemeleri, elastik yer döşemeleri, laminant, ahşap ve parke, tekstil makinesi ve aksesuarları, lifler, iplikler ve tekstil ürünleri de olacak” dedi.

MUTLUYUZ

Bu yılın 4 aylık diliminde Gaziantep’ten 421 milyon 634 bin dolarlık halı ihracatı yapıldığını hatırlatan Bartık, “Fuar hem yeni iş bağlantıları hem de ihracatın artırılması için önemli. Böylesi büyük bir organizasyonu bir kez daha Gaziantep’te açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

BAŞARI BERABERİNDE GELDİ

Halıda ileri teknolojiyi yakalayan halıcıların, teknolojiye, ar-ge ve inovasyona yatırım yaptığını ifade eden Bartık, bunun da başarıyı beraberinde getirdiğini kaydetti. Fuarın diğer sektörlere de büyük katkı sağladığını anlatan Bartık, otelcilerden lokantacılara, taksicilerden küçük esnafa kadar birçok sektörün fuar nedeniyle iş yaptığını belirtti. Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı"na katılacaklar için Türk Hava Yolları (THY) tarafından yüzde 20'ye varan indirim uygulandığını hatırlatan Bartık, fuarın sektöre yeni kapılar aralamasını ümit ettiklerini sözlerine ekledi. NECMETTİN GÖRGÜN