Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen ve sektöründe dünyanın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan Uluslararası Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na Türkiye damgasını vurdu. Fuara Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da katıldı.

Uluslararası Domotex 2016 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı kapılarını açtı. 59 ülkenin katıldığı ve 95 bin metrekare alana sahip olan fuarda en fazla katılımcıyla Türkiye bir kez daha sektördeki gücünü ilan ederken Gaziantep’ten katılan 58 firma fuarın ilk gününden itibaren katılıcıların ilgi odağı oldu.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan, Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer ve beraberlerindeki heyet fuara katılan Gaziantepli firmaların stantlarını ziyaret ederek halı fuarıyla ilgili bilgiler aldılar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuara katılan 59 ülke arasında en fazla firma ile katılan ülke Türkiye oldu.

FUARDA GÖZLER GAZİANTEPLİ MARKALARDA

Uluslararası Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına bu yılda Türkiye’den rekor bir katılım gerçekleştiğini ifade eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan “Uluslararası Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına bu yıl toplam 59 ülke katılmış olup her yıl olduğu gibi bu yılda en fazla katılım 141 firma ile Türkiye’den olmuştur. 1995 yılında Türkiye’den firmalarımız fuara sadece ziyaretçi olarak gelirken bugün fuarın omurgası haline gelinmiştir. Sektörümüzün büyüklüğünün ulaştığı nokta açısından bu önemli bir olaydır. Halının başkenti Gaziantep’ten ise 58 firmamız stant açarak fuara adeta damgalarını vurmuşlardır” diye konuştu.

DÜNYA HALI PAZARINDA DAHA ETKİN OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer’de yurt dışı fuarların üreticilerimiz için büyük önem taşıdığını vurgulayarak Almanya’daki fuarda Gaziantep’ten katılımcı artışının dikkat çekici olduğunu belirtti. 19 Ocak 2016 Salı gününe kadar devam edecek olan fuarı 44 bin ziyaretçiye ulaşması hedefleniyor. Fuarda Gaziantepli firmaların stantlarının dolup taşması da dikkat çekerken üreticilerin sektörel hakimiyeti gözden kaçmıyor.