Türkiye’nin en köklü halı firmaları arasında yer alan Kaplan Kardeşler, geçtiğimiz yıl tüketicinin beğenisine sunduğu Türkiye’nin ilk Premium halı markası ‘’Empera’’ ile Domotex Turkey Fuarı’na katıldı. En yeni koleksiyonlarını görücüye çıkartan Empera, İlkbahar-Yaz modelleri ile iddiasını ortaya koydu. 23-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleşen fuar sektörün buluşma noktası oldu.

Türkiye’nin Premium halısı Empera, sektörün en önemli fuarı olan Domotex Halı ve Zemin kaplamaları Fuarı’na bu sene birinci salon, A/250 nolu stantta katıldı. Empera Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kaplan, Domotex’in halı ve zemin kaplama konusunda Türkiye’nin en büyük ve en prestijli fuarı olduğunu söyleyerek, “ En büyük ve hedef odaklı alıcıları fuara katıldı. Bu da bizim için mevcut ve uluslararası arenadaki hedef müşterilerimize aynı anda ulaşım imkanı sağladı. Geçtiğimiz yıl 198 firmanın katılımıyla, 8.734 kişinin ziyaret ettiği fuarın, ürün çeşitliliği ve uluslararası katılımıyla da faydalı bir ticaret platformu ” dedi.

Domotex Fuarı’nın halı trendlerini de belirlediğini vurgulayan Ömer Kaplan “Biz eve dair üretim yapan tüm markaları ve kadın modasını da yakından takip ediyoruz. Trendleri takip eden değil, trendleri yaratan firma olmak gibi bir misyonumuz var” dedi. Kaplan “Halı üretiminde kendimize çok güveniyoruz. Özellikle yabancıların istediği kalitede halı üretmekte uzmanlaştık. İlk yılımız olan 2016 yılında hedefimiz yurtiçindeki evlere 700 bin metrekare Empera halısı serdirmek. Aynı rakamı yurt dışındaki haneler için de hedefliyoruz” dedi. Bülten