Yıllık makine halısı üretimi 300 milyon m2’yi aşan Gaziantep’ te ilk kez düzenlenen Domotex Gaziantep Makine Halısı Fuarı beklenenin üzerinde ilgi gördü. Fuar gelecek yıldan itibaren “Domotex Turkey” olarak katılım bazında uluslararası nitelik kazanacak. Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenecek fuarda, makine halılarının yanı sıra el dokuması halılar ve zemin kaplama ürünleri de yer alacak.Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen Domotex Gaziantep Makine Halısı Fuarı Türkiye, Belçika, Özbekistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan firmalarının katılımıyla gerçekleştirildi. Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel, "Özellikle makine halısı üretiminde Gaziantep dünyanın odak noktası olmayı başarmıştır" dedi.

GAZİANTEP VİZESİNİ ALDI!

Yıllık makine halısı üretimi 300 milyon m2’yi aşan Gaziantep’ te ilk kez düzenlenen Domotex Gaziantep Makine Halısı Fuarı beklenenin üzerinde ilgi gördü. Fuar gelecek yıldan itibaren “Domotex Turkey” olarak katılım bazında uluslararası nitelik kazanacak. Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenecek fuarda, makine halılarının yanı sıra el dokuması halılar ve zemin kaplama ürünleri de yer alacak.

İNOVASYON YARIŞI

Fuar, halı üreticilerinin inovasyon yarışına da sahne oldu. Birçok marka ilk kez bu fuarda sergiledikleri yeniliklerle büyük ilgi gördü. Aralarında, Merinos, Dinarsu, Kaşmir, Royal/ Pierre Cardin, Kartal/Sanat, Festival/ Yasin Kaplan, Angora Kaplan Kardeşler, Atlas, Atlantik, Gürteks/Flora, Bahariye gibi bilinen çok sayıda marka fuarda son ürünleriyle yer aldı. Fuar, Türkiye halı sektörü ve ihracatına sağladığı büyük katkının yanı sıra, Gaziantep ekonomisini de canlılık getirdi. Fuar nedeniyle başta oteller olmak üzere, tüm mekanlarda büyük bir doluluk yaşandı.

300 MİLYON METREKARE MAKİNE HALISI ÜRETİLİYOR!

Makine halısı sanayisi büyük ölçekli ve son teknoloji halı makineleriyle donatılmış olan Gaziantep'te, 250'yi aşkın firma halı sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu firmalar 850 makineden oluşan bir makine parkıyla yıllık ortalama 300 milyon metrekare makine halısı üretiyor. Gaziantep'teki bu potansiyel nedeniyle fuar bundan böyle, "Domotex Turkey" olarak düzenlenecek ve katılımcı bazında da uluslararası nitelik kazanacak.

KÜHNEL: MUTLUYUZ

Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel; "Hannover Fairs Turkey Fuarcılık ekibi olarak DOMOTEX fuarını halı ticaretinin ana merkezinde düzenlemiş olmaktan çok mutluyuz. Her zaman katılımcı ve ziyaretçilerin ihtiyaç ve beklentilerini tespit etmeye çalışıyor, dernek ve ortaklarımızla da pazar araştırmaları yapıyoruz. Bu araştırmalar sonucu bu yıl makine halıları sektörünü Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde buluşturmaya karar verdik ve bu kararın tüm ilgili tarafları memnun ettiğini gördük. Bu sene tüm katılımcılar özellikle ulusal ve uluslaraarsı ziyaretçilerden memnun kaldıklarını ifade ettiler. Gelecek yıldan itibaren "Domotex Turkey" olarak katılımcı bazında da uluslararası ve daha geniş katılımlı bir fuar düzenleyeceğiz'' diyerek açıkladı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT