Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai Kentinde açılan Dubai Gulfood 2016 Gıda Fuarına katılan Gaziantepli firmaların yüzü gülüyor. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Mahsum Altunkaya, fuarlara sadece ürün pazarlamak için gidilmediğini aynı zamanda gelişen teknoloji ve yeniliklerin de mercek altına alındığını söyledi.

Gıda sektörünün Gaziantep sanayisindeki yerinin her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Başkan Altunkaya, “Yenilenmezsen yenilirsin sözünü asla unutmamak gerekiyor. Bugün sektörde Gaziantep Türkiye’nin önde gelen illeri arasında. Ancak gıda sektöründeki yenilikleri yakından takip etmek ve bu yenilikleri firmalarda uygulamak hepimizin geleceği için büyük önem taşıyor. Fuarlar bu anlamda yeniliklerin ve gelişmelerin görülmesi, diğer ülkelerin sektörle ilgili neler yaptığının fark edilmesi için ayrı bir öneme sahip. GAİB bu anlamda fuara sadece firma bazında katılmamış, aynı zamanda büyük bir heyetle de katılarak gelişmeleri mercek altına almıştır” dedi.

BÜYÜK BİR HEYETLE KATILDIK

Altunkaya fuara büyük bir heyetle katıldıklarını da belirterek Dubai Gulfood 2016 Fuarında 87 ülkeden 4200 firmanın yer aldığını ve sektörle ilgili yenilikleri heyetin yakından takip ettiğini belirtti. BÜLTEN