Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kazakistan'ın 1. Lig ekiplerinden Astana’da top koşturan Foxi Kethevoama ile anlaşma sağladı.

Kulüp Başkanı Osman Toprak'ın makamında gerçekleşen törende, Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı Foxi, kendisini mavi-beyazlı renklere bağlayan 1,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Devre arası transfer çalışmalarında daha önce Francis Litsingi ve Benjamin Fucks ile resmen anlaşma sağlayan mavi-beyazlılar, son olarak Kazakistan’ının Astana takımında top koşturan Güney Afrika asıllı Foxi Kethevoama'yı renklerine bağladı. 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Foxi, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Başkanı Osman Toprak’ın makamında 1.5 yıllık sözleşmeye imza attı.

TOPRAK “HASSAS DAVRANDIK”

İmza töreninin ardından konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Başkanı Osman Toprak, "Foxi’ye takımımıza hoş geldin diyorum. Transferin artık son dönemlerine denk geldik. Biz transfer yaparken, özellikle takımımızın ihtiyaçlarını iyi belirleyerek, ince eleyip sık dokuyarak, çok hassas davrandık. Çok fazla transfer yapmanın yerine takımımızın hangi bölgelerde, hangi mevkilerde eksiklik varsa o alanlar için gayret sarf ettik. Foxi de takip ettiğimiz oyuncular arasındaydı. Bugün törenle beraber Foxi takımımızla 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Foxi’nin takımımıza çok şey katacağına inanıyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımının Foxi’nin geleceği açısından da yararlı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. "Buraya gelmem gerektiğini hissettim" diyen Foxi ise, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a bir hedefi olduğu için geldiğini söyledi. Bir üst lige çıkmak için elininden gelen her şeyi yapacağını söyleyen 29 yaşındaki oyuncu, "Onun için burayı tercih ettim. İnşallah hem benim için hem de kulüp için çok iyi olur” ifadelerini kullandı.