Gaziantepli fotoğrafçı Ömer Faruk Kaplan, uzun uğraşlar sonrasında pirinç ve inci tanesi gibi gözle görülmesi bile zor olan ürünlerin üzerine fotoğraf işleyebilmeyi başardı.

Gaziantepli fotoğrafçı Ömer Faruk Kaplan, nokta işleme sistemi ile gözle görülmesi güç ürünler olan pirinç tanesi, inci tanesi gibi ürünlerin üzerine fotoğraf işliyor. Kaplan, kendi yöntemleri ile ortaya çıkardığı sistemle akla gelebilecek her ürünün üzerine fotoğraf işleyebiliyor. Kaplan’ın fotoğrafçı dükkanında çakıl taşından mermere, küçük kol saatlerinden kol çantalarına kadar ürünlerin üzerine kişilerin şahsi fotoğrafları işleniyor. Ömer Faruk Kaplan, pirinç tanesi üzerine yaptığı fotoğrafları yurt dışından bile görmeye gelenlerin olduğunu belirtti. Kaplan’ın pirinç tanesi üzerine işlediği fotoğrafı görenler ise ‘bu nasıl olur’ diyerek hayretle karşılıyor. Pirinç tanesi üzerine işlenen fotoğraflar, ufak cam bir huni içerisinde saklanıyor ve bileklik, küpe gibi değişik şekillerde kullanılabiliyor. Kaplan geliştirdiği yöntemle canlı güllerin üzerine bile renkli fotoğraf işliyor.

DÜNYA'DA İLK

Dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Kaplan, “Biz Gaziantep’te kişiye özel hediye bazında tek olarak çalışmaktayız. Bir takım ürünlerde dünyada ilkleri başardık. Bunlardan bir tanesi pirinç tanesine fotoğraf gibi. Bu dünyada ilktir. Kişiye özeldeki amacımız altın bile kişiye özel değildir. Ama bir kürdanın üzerine ismini yazıp vermeniz bile karşınızdakinin hoşuna gider. Biz de buradan yola çıkarak hemen hemen her şeyin üzerine kişilerin fotoğraflarını yapmaya karar verdik. En küçük objelerden birisi pirinç tanesi olduğu için, bir fotoğrafın durabileceği en küçük obje olduğu için pirinç tanesi üzerine yaptık. Bunu ilk etapta aylar süren bir çalışma sonrasında ortaya çıkarabildik. Şimdi iki saat kadar vaktimizi alıyor” dedi.

“İNSANLAR HAYRETE DÜŞÜYOR”

Pirinç tanesi üzerine yapılan fotoğrafın insanları hayrete düşürdüğünü belirten Kaplan, “İnsanlar hayretle bakıyorlar. Çünkü inanılacak gibi değil. Birçok insan da yaptırıyor. Özellikle hediye almak isteyenlerin çok hoşuna gidiyor. Küpe olarak, kolye, bileklik olarak taşınabiliyor. Herkesin taşıyabileceği bir ürün. İnsanlar gelip gördüğünde hayrete düşüyor. ‘Pirinç tanesinin üzerine nasıl yaptınız bunu’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

YURT DIŞINDAN PİRİNÇ TANESİNDE

FOTOĞRAFI GÖRMEYE GELENLER VAR

Yaptığı ürünlerden bazılarını sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığını ve bu ürünleri yurt dışından gören insanların çok merak ederek Türkiye’ye kadar gelip aldıklarını ifade eden Kaplan, “Bu yaptığımız ürünü sosyal paylaşım sitesinde paylaşmıştım. Almanya’dan birisi aradı. Adresimizi istedi. İki gün sürmedi. Gaziantep’e bu ürünleri görmeye geldi. Giderken de kendisi için pirinç tanesi üzerine yaptırılmış hediyeliklerden satın aldı. Çok hoşuna gitti. Dostlarına ve arkadaşlarına da yaptırdı” şeklinde konuştu. İHA