İpekyolu Kalkınma Ajansı 2015 Yılı I. Kalkınma Kurulu Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, Ajansın sadece fon sağlayan bir kurum olarak değil bölgenin düşünce kuruluşu olarak kabul görmesi gerektiğinin altını çizdi.

14 Temmuz 2015 Salı günü Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda, İKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun başkanlığında toplanan Kalkınma Kurulu "İKA 2015 Yılı Ara Faaliyetleri", "Kalkınma Kurulu Tematik Komisyon Çalışmaları" ve “İl Yatırım ve Tanıtım Stratejileri Çalıştayı” gündemlerini görüştü. Toplantının açış konuşmasını yapan İKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, Kalkınma Kurulu’nun kurulan Tematik Komisyonları ile daha aktif hale geldiğini ve komisyonlarda görüşülen konuların İKA Yönetim Kurulu’na aktarıldığını belirtti.

ÖZKAN SUNUM YAPTI

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan “İKA 2015 Yılı Ara Faaliyet Raporu”, “2015 Yılı Mali Destek Programları" ve "Kalkınma Kurulu Çalışma Komisyonları" hakkında detaylı bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi. Mali Destek Programlarının tasarımında çalışma komisyonlarından gelen görüş ve önerilerin dikkate alınacağını belirten Özkan, 2015 Yılı Mali Destek Programları hakkında bilgilendirmede bulundu. Uluslararası fonların bölgeye gelmesi için çalışmalar yürütüldüğünü, AB fonları ile yürütülen mevcut üç projenin olduğunu, ayrıca yatırımcılara fizibilite hazırlama desteği verildiğini belirten Özkan, Ajansın sadece fon sağlayan bir kurum olarak değil bölgenin düşünce kuruluşu olarak kabul görmesi gerektiğinin altını çizdi.

BİNİCİ PAYLAŞIM YAPTI

Yapılan sunumun ardından geçilen Tematik Komisyon Çalışmaları gündemi kapsamında, Sanayi, Ticaret ve Lojistik Komisyonu ve Kentleşme, Çevre ve Altyapı Komisyonu Başkanı Necati Binici, ilgili konularda gerçekleştirilen komisyon çalışmalarını Kalkınma Kurulu üyeleri ile paylaştı.İHA