GAÜN Halk Oyunları Topluluğu, Nairobi Büyükelçiliğinin davetlisi olarak Kenyatta Üniversitesi’nin “Kültür Haftası” etkinliklerine ve Nairobi Büyükelçiliğinin 29 Ekim resepsiyonuna katılmak üzere Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitti.

Nairobi Büyükelçiliğinin düzenlediği 29 Ekim resepsiyonuna katılan halk oyunları topluluğu bu etkinlikte sergilediği Trabzon ve Artvin yöresi oyunları ile büyük beğeni topladı. Çeşitli ülkelerin Büyükelçiliklerinden ve Nairobi’nin ileri gelenlerinden 400 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte halk oyunları topluluğu büyük övgü aldı.

Nairobi Büyükelçisi Deniz Eke'ye Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğünü temsilen hediyeler takdim edildi. Halk oyunları topluluğu nezdinde GAÜN Rektörlüğüne teşekkürlerini sunan Büyükelçi Deniz Eke GAÜN Halk Oyunları Topluluğunun etkinliğe büyük renk kattığını, misafirler tarafından ilgiyle izlendiklerini ve sıra dışı bir Cumhuriyet resepsiyonu kutladıklarını ifade etti.

Nairobi'liler başta olmak üzere çeşitli ülkelerin Büyükelçiliklerinden katılanlar büyük bir keyifle topluluğun sergilediği geleneksel danslara eşlik etti. Halk oyunları topluluğu bir hafta boyunca Nairobi'deki çeşitli üniversite, lise ve ilkokullarda gösteri ve etkileşimli kültür çalışmaları düzenlemeye devam edecek.