Özellikle sebzenin çok kullanıldığı yaz aylarına birde Ramazan ayının denk gelmesiyle beraber sebze kullanımı daha da arttı. Sebze kullanımının artışıyla beraber, fiyatlarda bir hayli artış gözlendi. Vatandaş sebzenin özellikle mahsulü dönemde, fiyatların yüksek olmasından şikayetçi.

İKİ KATINA ÇIKTI

Sebzenin tam mahsulü döneminde fiyatların yüksek olduğunu söyleyen Ahmet Yücel, ”Tabi bu konuda çiftçide haklı. Onların da mazotu, gübresi, derken kendi emeklerinin karşılığını almak zorundalar. Yani kullandığımız malzemelerin tümü, şu anda 2 katına çıkmış. Biz 55 TL İle yağ alıyorduk şimdi 80 TL ile alıyoruz. 500’e domates alıyorduk, özellikle kış aylarında 2 buçuk lira 3 yükseldi domates. Bir patatesin kilosunu bile kışın, 2 lira 3 liraya aldığımız oldu” ifadelerini kullandı.

DÖNEMİNE GÖRE PAHALI

Soğanın mevsimi artık, ama kilosu bir liradan aşağı değil diyen Ahmet Yücel şöyle konuştu: “Bütün mahsuller çıkmış. Bir liraya soğan olur mu? Her şey var biberler öyle, patlıcan öyle, patlıcan bu mevsimde dökülürdü şimdi bir milyondan aşağı değildir. Yani genel olarak fiyatlar yüksek. Aslında sebze fiyatlarının yüksek olmasında manavların bir suçu yok, bu genellikle aracı olanların suçu vardır fiyatı oynatan onlardır. Sebze fiyatları sezonuna göre yüksek. Özellikle Ramazan ayında bu fiyatlar daha da yükseldi. Genellikle Ramazanda mutfak masrafları daha artar. Sebzenin yanında meyve kullanımı da çok önemlidir. Şimdi bir kilo şeftali 4 liradan aşağı değildir. Bir kilo kiraz 5 lira, yani bunlar gerçekten pahalı. Şimdi insanlar nasıl acaba 900 lira maaş alıp da bunları nasıl yiyebilecek.” İHA