Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, fıstıkta söylenen rekolte iddialarının bir aldatmaca olduğunu söyledi. Cuma Yiğit, "Rekolte gösterildiği gibi 150 ton değil. Bu kadar fıstık yok, rakamlar tamamen aldatmaca" dedi.

FINDIK GİBİ OLACAK

Hem fiyat yönünden hem de rekoltenin gerçek olarak tahmini için önümüzdeki yıl önemli bir çalışmaya imza atacaklarını belirten Cuma Yiğit, bu konuda üniversiteden de destek alarak bir komisyon kuracaklarını ve fıstığın o zaman gerçek rekoltesinin doğru olarak tahmin edileceğini söyledi.

KAFADAN ATIYORLAR

'Fındıkta uygulama neyde bizde fıstıkta onu yapacağız' diyen Yiğit, "Üniversiteden de destek alarak bahçelerde gezip beş aşağı beş yukarı doğruları bulacağız. Bunun için komisyon kuruyoruz. Artık her kafadan bir rekolte tahmini atılmayacak. örneğin bu sene Rekolte için 150 tonun üzerinde deniyor. 150 ton fıstığımız yok. Ancak 80-90 ton gelir. Kafadan atıyorlar. Doğru değil. Bu çalışmamızla bunların önüne geçeceğiz" dedi.

FİYATLAR DÜŞÜK

Fıstık fiyatlarının düşük olduğunu, para etmediğini söyleyen Cuma Yiğit, "Fıstıkta bir yıl var, bir yıl yok yılı. Fıstık fiyatları şu anda düşük. Baklavalık fıstığın yaşının kilosu üreticide 7 TL. Bunun 10 TL'nin altına düşmemesi gerekiyor" dedi. Meral KINACILAR