Ticaret Borsası Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen UR-GE programı kapsamında antepfıstığı işletmecilerini dünya pazarlarına taşımaya hazırlanıyor.

Ekonomi Bakanlığı tarafından sürdürülen UR-GE programı çerçevesinde, antepfıstığı sanayicilerinin dünya pazarlarında daha etkin rol almasına olanak sağlamak isteyen GTB, bu bağlamda üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 11 farklı sektör grubunu bünyesinde barındıran ve tüm gruplarda UR-GE ve Kümelenme projesi yürütmek isteyen GTB, ilk çalışmasını antepfıstığı sektör temsilcilerine yönelik düzenledi.

SURAN KATILDI

4K Yönetim Destek Merkezi Koordinatörü Funda Suran'ın konuşmacı olarak katıldığı UR-GE bilgilendirme toplantısında antepfıstığı işletmecilerine UR-GE'nin amacı ve kümelenmenin önemi hakkında bilgiler verildi. .

CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAK

GTB'nin gerçekleştirmeyi planladığı UR-GE programının antepfıstığı işletmecilerine genel anlamda ciddi katkılar sağlayacağını belirten Suran, "Üye firmalar bu program sayesinde eğitim, danışmanlık, pazar araştırması ve uluslararası ticaret kuralları ve uygulamaları gibi konularda gerekli altyapıya kavuşacaklar "dedi. Toplantının son bölümünde ise dünya antepfıstığı ihracatı hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verildi