Gaziantep’te, dün sabaha karşı etkili olan şiddetli rüzgar büyük çapta maddi hasara neden oldu. Birçok evin çatısı uçarken çok sayıda ağaç kökünden söküldü. Rüzgarın şiddetine dayanamayan dev trafik tabelaları yollara savruldu. Gaziantep'in yarısının elektriksiz kaldığı fırtına da ekipler elektrik verilmesi adına seferber oldu.

RÜZGARIN ŞİDDETİ 70 KİLOMETREYE KADAR ÇIKTI

Birçok esnafın masa ve sandalyeleri kaldırım ve yollara savruldu. Etkili olan rüzgar nedeniyle savrulan eşyalar araçlar ve işyerlerinde maddi hasara neden oldu. Gaziantep’te gün içerisinde rüzgarın şiddetinin 70 kilometre hıza kadar çıktığı öğrenildi. Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, fırtınanın bugün gece geç saatlere kadar devam etmesi bekleniyor.

NİZİP'TE AĞAÇLAR YERİNDEN SÖKÜLDÜ

Nizip İlçesi'nde, geceden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Yavuz Sultan Selim Bulvarı'ndaki reklam billboardları devrildi. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde ise fırtınadan dolayı yerinden sökülen ağaç park halindeki Suriyeli plakalı bir otomobilin üzerine devrildi. Otomobilde hasar meydana gelirken, ağaç itfaiye ekipleri tarafından kaldırıldı. DHA