Kısa adı KOSGEB olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı Gaziantep İl Müdürü Gökhan Doğan, Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda öğrencilerin alabilecekleri girişimcilik destekleriyle ilgili bir konferans verdi. Doğan, üniversite öğrencilerinin, bir bölümü hibe olmak üzere 70 bin TL’ye kadar girişimcilik desteğinden yararlanabileceğini belirterek, “Fırsatlara yakın olup, hazır yakalanın” önerisinde bulundu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan GAÜN Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Behzat Şencay, öğrencilerin KOSGEB’den destek alabilmeleri için atmaları gereken ilk adımın, KOSGEB’den onaylı girişimcilik sertifikası almak olduğunu, yapılan özel protokol ile bölümlerinde verilen girişimcilik dersini alanlara önümüzdeki günlerde törenle bu sertifikalarının doğrudan verileceğini vurguladı.

ÇARESİZ HİSSETMEYİN

KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Doğan, GAÜN öğrencilerinin çok şanslı öğrenciler olduğunu, belirterek “GAÜN’ü seçerek gerçekten çok iyi bir iş yaptınız” dedi. Önemli olanın, öğrencilerin vizyon ve heyecanının olduğunun altını çizen Doğan, KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteği ve AR-GE Desteği programları kapsamında, bir bölümü hibe olmak üzere 70 bin TL’ye kadar destek sağlandığını kaydetti. Gökhan Doğan, öğrencilere girişimci olurken uymaları gereken kuralları anlatırken de, “Gaziantep farklı kültür ve fırsatlara sahip bir il olması nedeniyle size çeşitli imkânlar sunacaktır. Sizlerin yapması gereken, fırsatlara yakın olup, hazırlıklı yakalanmanız. Kendinizi kesinlikle çaresizlik içinde hissetmeyin. Eğer girişimcilik ruhunu yakalarsanız, mutlaka başaracaksınız demektir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ