Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin açıkladığı ‘’2015 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firma Araştırması’’ sonuçlarına göre, 2015 yılında listeye giren toplam Gaziantepli firma sayısının bir önceki yıla göre 2 tane azalarak, 62 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN

İlk 1000 ihracatçı firma sayısının illere göre dağılımı incelendiğinde şehir olarak, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’nin ardından dördüncü sırada bulunduklarını belirten Konukoğlu, ihracat performansını sürdürerek bu liste yer almayı başaran Gaziantepli tüm firmaları ve çalışanlarını kutladı, başarılarının devamını diledi.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Konukoğlu, ekonomik kalkınma sürecinde üretimin ve ihracatın vazgeçilmez olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: ‘’Ülkemizin geleceğinde sürdürülebilir ihracat artışı önemli bir yer tutmaktadır. İhracatta belli bir noktaya gedik, ama yeterli değil. İhracatı hem pazar hem de ürün çeşitlendirmesi yoluyla artırmaya dönük çalışmalara hız vererek devam etmeliyiz. Bunun için sanayide teknolojik dönüşümü hızlandırarak yüksek katma değerli yapıya geçmek, ihracata yönelik devlet yardımları ve teşvikleri artırmak büyük önem taşımaktadır. İhracatın yıldız şehirlerinden birisi olan Gaziantep’teki ihracat ailesi de ihracat temposunu artırmak için çalışmalarını var gücüyle sürdürmektedir.’’ BÜLTEN