Gaziantep Fırıncılar Odası'nın olağan genel kurulu yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimlerde Mehmet Sevimli çok sayıda fırıncı esnafının oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nde yapılan ve divan başkanlığını Şekerciler ve Leblebiciler Odası Başkanı Settar Kıratlı'nın yaptığı fırıncılar odası kongresine esnaf büyük ilgi gösterdi.

Tahmini gelir gider bütçesinin 35 bin 600 TL olarak belirlendiği genel kurulda, Mehmet Sevimli, kendilerine destek veren esnafa teşekkür etti. Sevimli, "Elimizde sihirli değnek yok. Bize destek verin, saygı, sevgi içinde sorunlarımızı çözelim. Bizi akladığınız için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Settar Kıratlı Oda Yönetimlerini, gelir-gider dengelerini iyi ayarlamaları konusunda uyardı. Kıratlı geliri giderinden az olan odaların direk kapandığını, mahkeme yolunun sadece üye sayısı düşen odalara açık olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Sevimli üyelerin büyük çoğunluğunun oyuyla yeniden fırıncılar odası başkanlığına seçildi. Sevimli'nin yönetiminde, İbrahim Karaoğlan, Necmettin Öztürk, Kasım Sakızcı, Mehmet Yılmaz, Hasan Bozoğlan ve Battal Oğuz yer alırken, Denetim Kurulunda ise Kazım Can, Abdullah Doğan ve Ali Emerce yer aldı.

Meral KINACILAR