Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nda terörden arındırılan Azez, Bab, Cerablus ilçeleri ile Çobanbey beldesi ve köylerde Türkiye'nin desteğiyle eğitim veren okullarda, öğrenciler 3 yıl sonra ilk kez karne aldı.

Muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesinde terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Ahtarin beldesindeki karne törenine Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ve Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz katıldı.

Kilis Valisi Tekinarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün Ahtarin'e öğrencilerimizin yarı yıl karne sevincini paylaşmaya geldik. Buradaki okulların onarımından donanımına kadar, öğretim görevlisi desteğine kadar her şeyini bizler destekliyoruz. Çocuklarımızın sıcak ortamlarda, güvenli ortamlarda yeniden okulla buluşmaları için Türkiye elinden geleni yapmakta." dedi.

"Türkiye'nin varlığı adalet, güven, eğitim, barınma ve aş demek"

Emeği geçen herkese teşekkür eden Tekinarslan, "Şu an bu okulda 550 öğrencimiz var. Hepsi hayatlarından memnunlar, sıcacık ortamlarda Türkiye’de öğrencilerin sahip olduğu eğitim imkanına kavuşturulmuş oldu." diye konuştu.

Fırat Kalkanı bölgesinde en kapsamlı destek faaliyetlerinden birinin eğitim olduğunu ifade eden Tekinarslan, "Türkiye'nin varlığı adalet, güvenlik ve güven, hak, hukuk, eğitim, sağlık, barınma, ekmek ve aş demek. Ülkemizin bu konudaki faaliyetlerini sahaya en iyi şekilde yansıtmak için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"37 okulda inşaat devam etmektedir"

Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz de Mart 2016’dan itibaren Fırat Kalkanı bölgesinde eğitim öğretim faaliyetlerini organize etmek için yola çıktıklarını belirterek "Bölgede şu an 3 bin 412 personelimiz bulunmakta. 6 bölgede faaliyet göstermekteyiz. İsimlerini sayacak olursam, Azez merkez, kamplar bölgesi, Çobanbey, Ahtarin, Mari ve Soran olmak üzere 6 bölgede faaliyet göstermekteyiz. 248 tane okulumuzda eğitim öğretim faaliyeti devam etmektedir. Bunlar bizim Kilis sektöründeki okul sayımız. 37 okulda inşaat devam etmektedir." ifadesini kullandı.