Karkamış Ziraat Odası Başkanı Abbas İnal, yetkilileri önlem almaya çağırdı. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e seslenen İnal, "Lütfen bu konuya bir el atın. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Bu bölgede 100 metre bir plaj yapmak veya can kurtarma timi bulundurmak bu ölümlerin önüne geçebilir" dedi.

İŞTE O PAYLAŞIM

"Burası Fırat nehri, Karkamış ilçe'si ve Barak köylerinin yanı başından Akar.

Bu günde iki canımızı daha aldı. Yaklaşık üç ayda dört insanımız, canımız, bu sularda boğularak can verdi. Bir ülkenin gelişmişliği o ülkede insanların nasıl öldüğüyle ilişkilidir. Yıllardır her yıl üç beş kişi yaklaşık aynı bölgede boğularak can vermiştir. Bir türlü yetkililer bu konuda bir önlem almadılar. Bu bölgede yüz metre bir plaj yapmak veya üç beş kişi can kurtarma timi bulundurmak bu ölümlerin önüne geçebilirdi. Bu çok zor bir iş değildir. Buradan büyükşehir belediye başkanı sayın Fatma Şahin, hanım efendiye sesleniyorum lütfen bu konuya bir el atın, insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. gelişmiş ülkelerde insanlar bu kadar basit sebeplerden dolayı ölmezler, bu insanların

Ölmelerini önleyecek tedbirleri alırsanız. Sizin içinde Gazi şehrimiz içinde en iyi tanıtım filmi değil tanıtım icraatı olurdu. Başka canların ölmemesi dileğiyle hayatını kaybeden insanlarımıza Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah. "

OLAY NASIL OLDU ?

Alınan bilgiye göre, Seyit Özpolat (35), kardeşi Abdülkadir Özpolat (21) ile piknik yapmak için gittikleri Altınbaş mevkiinde serinlemek için Fırat Nehri’ne girdi. Özpolat kardeşler, bir süre sonra gözden kayboldu. Çevredekilerinin ihbarı üzerine, olay yerine jandarma ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Arama çalışmaları sonucu bulunan Özpolat kardeşlerin cansız bedenleri sudan çıkarıldı. Cesetler, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Abdulkadir Özpolat'ın evli ve 3 çocuk sahibi olduğu, Seyit Özpolat'ın ise nişanlı olduğu öğrenildi.