Şahinbey Kaymakamlığınca her yıl düzenlenen Kültür ve Edebiyat Günleri etkinliğinin bu yıl üçüncüsü düzenlendi. Kültür ve Edebiyat Günleri programının finali Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde “Şiir Dinletisi” oldu.

Etkinliğin açılışı Şahinbey anıt mezarının ziyaretiyle başladı. Daha sonra şair ve yazarlar adına fidan dikme etkinliği yapıldı. Hasan Kalyoncu Üniversitesinde düzenlenen “Halk Edebiyatı” konulu resim sergisi ve “Edebiyat ve Kadın” konulu panel oldu. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Recep Cengiz Akçay’ın yaptığı panelde Yrd. Doç. Dr. Behiye Köksel, Gazeteci-Yazar Sabiha Doğan ve Arş. Gör. Alper Çağlar Koyuncu konuşmacı olarak katıldı. Şahinbey ilçesindeki 6 lisede “Gençlerle Edebiyat Sohbetleri” etkinliği kapsamında Zekeriya Efiloğlu, Bülent Ağcabay, Mehmet Türkan, Gülşen Gazel ve Gülhun Ertilav olmak üzere beş konuşmacı tarafından seminer verildi.

TURAN TEŞEKKÜR ETTİ

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, “Biz, diri, dimdik ve onurlu durmakla görevliyiz. Biz, Gaziantep’i, şairi, şiiri, sanatı, bayrağı, vatanı, Şahinbey’i ve Karayılan’ı yüceltmeye geldik. Benim muhteşem bir ailem var, siz de ailemin bir parçasısınız. Bugün bizimle beraber bu güzelliği paylaşmaya ve şiirin büyülü dünyasına yolculuk yapmaya geldiniz. Buraya gelerek bu ülkeye sahip çıktığınızı gösterdiniz. Bu ülkeye sahip çıkan sizlerden Allah razı olsun." dedi. Yapılan konuşmanın ardından şairler şiirlerini okudu. Şair Ülker Barlas Beşe, Mahir Gürbüz, Akten Köylüoğlu, Erol Güngör, Meral Can Uludağ, Zekeriya Efiloğlu ve Uğur Aslan’ın katılımıyla gerçekleştirilen gecede şairlerin okuduğu şiirler, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Program, daha sonra Uğur Arslan’ın okuduğu şiir ve söylediği şarkılarla devam etti. BÜLTEN