Tarihinde ilk defa katıldığı Fiba Erkekler EuroChallenge kupasında Final Four’a kadar yükselme başarısı gösteren Royal Halı Gaziantep, şampiyonluk umutlarını yitirdi.

İtalyan temsilcisi Reggio Emillia kendi evinde oynamanın avantajını iyi kullanarak bütün periyotları önde geçerek maçın galibi oldu.

Eflatun – sarılı dev adamlar, Pazar günü Türkiye saati ile 17.30’da Macaristan ekibi Szolnoki Olaj ile üçüncülük maçı oynayacak.

Maça seyirci desteği ile çok iyi başlayan Reggio Emilia arka arkaya bulduğu üçlüklerle bir anda öne fırladı.

Maçın hemen başında 2 dakika içerisinde 2 faul alan Barış Ermiş’in de kenara gelmek zorunda kalması hem hücumu zor duruma soktu. Reggio Emilia farkı 7 sayıya kadar çıkardı. 13 – 6.

Televizyon molasının ardından oyunda dengeyi bulan Royal Halı Gaziantep Basketbol ilk çeyreğin sonuna kadar biraz daha derli toplu oynayınca ilk çeyrek 19 -16 sona erdi.

Ikinci çeyreğin başında iki takım da savunma silahını çıkarınca ilk 3 dakikada skor sadece 22 – 20 olabildi. Moladan döndükten sonra da yüzdeler düşük kalmaya devam etti ve skor uzun süre 22 – 22’de kilitlendi. Çeyreğin bitmesine 4:30 kala bir hamle yapan ev sahibi ekip 5 – 0 bir seri yakalayınca temsilcimiz hemen mola aldı. 27 – 22. Devre sonuna kadar iki takım da birbirine hücumda diş geçiremeyince ilk yarı skoru 33 – 28’de kaldı.

Hücum akıcılığındaki eksikliğimiz ve Barış’ın faul probleminde olması ilk yarıda asist sayımızı olması gerekenin çok altında tuttu. Rakip ise bizim yapmamız beklenen yüzdeli üçlük atışlarını hayata geçiren taraf oldu.

Ikinci yarıya James White’ın arka arkaya sayılarıyla başlayan ev sahibi ekip farkı ilk kez çift hanelere çıkarsa da Koivisto’nun üçlüğü temsilcimize nefes aldırdı.

Bu dakikadan sonra ev sahibi ekip oyunun kontrolünü ele geçirdi ve 7 – 0’lık seriyle maçtaki en büyük farka ulaştı. 45 – 31 . 23 dakikada Cincirani’nin 12 sayı 8 ribaund ve 5 asistlik performansı maça damga vurdu. Takımımız her ne kadar savunmada ayakta kalsa da hücumda dengeli şutlar bulmaktan çok uzakta kaldı. Rakip takımın savunma organizasyonunu bozamayan ekibimiz 24 saniyenin sonlarında attığı zorlama şutlarla maçta kalmaya çalışsa da farkı tek hanelere indiremedi. 47 – 36

Çeyreğin geri kalanı karşılıklı basketlerle geçilince son çeyreğe temsilcimiz 54 – 43 geride girdi.

Son çeyreğe çok iyi bir savunma ve çok çok kötü bir hücum performansıyla başlayan Royal Halı Gaziantep 3 dakikayı 2 -2 ile geçirdi. Son 5:20’ye girerken ev sahibi ekip üçlüğü bulup farkı tekrar 14 sayıya çıkardı. 60 – 46. Son 3:30’a 13 sayı geride giren temsilcimiz tam saha baskı ile farkı azaltmaya çalıştı. Serbest atışlarda dahi istediği oranı yakalayamayan Gaziantep takımı farkı kapatmayı başaramadı ve Reggio Emilia maçtan 66 – 55 galibiyetle ayrıldı.

Ev sahibinde Cinciarini 14 sayı 12 ribaund 6 asist ile maçın yıldızı olurken, takımımızda hiçbir oyuncu oynayabileceği kadar iyi oynamadı.