Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, Asamblesi Eş Başkanlığına aday olduklarını söyledi.

Gaziantep’in adaylığının ardından Filistin’in Beit Sahour kentinin adaylığının açıklandığı toplantıda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adaylıktan çekildi.

Filistin’in uluslararası tanınırlığının artırması adına adaylıktan çekildiklerini aktaran Şahin, şöyle konuştu:“Kardeş ülke Filistin’in Beit Sahour kentinin adaylığın açıklaması üzerine, biz adaylıktan çekildik. Filistin’in uluslararası alanda tanınırlığını artıracak Avrupa-Akdeniz Bölgeler ve Yerel Yönetimler Asamblesi (ARLEM) Eş Başkanlığına adaylığı önemli. Çünkü ARLEM, Avrupa Konseyi tarafından tanındığı için bu eşbaşkanlık durumu çok önemli “ dedi.

Gaziantep’in adaylıktan çekilmesinin ardından Filistin’in Eş Başkanlığa seçildiğini belirten Şahin, Filistin Beit Sahour Belediye Başkanı Hani Abdalmasıh Al-Hayek’i tebrik etti. Bu arada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Eş Başkan Bölgeler Komitesi Başkanı Michel Lebrun başkanlık yaptı.

Yerinden yönetim, atık yönetimi ve kentsel yönetiminde konuşulduğu toplantıda, göç konusu detaylı bir şekilde ele alındı. Lizbon Belediye Başkanı Antonio Costa, toplantıda, göç ile ilgili hazırladığı yerel ve bölgesel yetkililerin rolünü değerlendiren raporu sundu. Bülten