Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, büyükelçilik görevine yeni atanan Dr. Faed Mustafa’yı tebrik ederek, başarılar diledi.

Şahin, Filistin'le yapılacak her türlü ortak proje ve çalışmaya hazır olduklarına işaret etti. Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa da yaklaşık bir buçuk ay önce büyükelçi olarak atandığını hatırlatarak, ilk ziyaretini Gaziantep’e yaptığını söyledi. Türkiye ve Filistin arasındaki ilişkilerin kuvvetli olduğunu vurgulayan Mustafa, “Gaziantep bir çok alanda etkin bir şehir. Örneğin ekonomisiyle, tarihiyle çok göz önünde olan bir şehir” dedi.

İLİŞKİLER ÜST SEVİYEYE ÇIKMALI

Türkiye’ye Filistin’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Mustafa, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Gaziantep hiç şüphesiz kendine has konumu, kültürü ve karakteriyle Türkiye ve Filistin şehirleri arasında yapılacak ilişkilerde başrol oynayacaktır. Bu noktada ortak çalışmalar yapmayı öneriyorum. Bu noktada Gaziantep Belediyesi ve herhangi bir Filistin Belediyesi arasında bir anlaşma imzalanarak ilişkiler bir üste taşınabilir diye düşünüyorum.” BÜLTEN