Gaziantep Üniversitesi TARGET Teknoloji Transfer Ofisi ve Gaziantep Teknopark tarafından düzenlenen ARGETİ 2016 Proje Pazarı açılış töreni yapıldı. Pazarda konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Bugüne kadar hep ‘Fikri olan beri gelsin’ dedik. Çağrımız büyük geri dönüşüm sağladı. Şimdi diyoruz ki ‘Fikri olan yeniden beri gelsin” şeklinde konuştu.

ARGETİ Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram ise, “Avrupa ülkeleri içerisinde en büyük insan kaynağına sahip ülkelerden biri durumunda ve her yıl üniversitelerimizden bir milyon öğrenci mezun oluyor. Bu, ülkeye her yıl bir milyon fikir ve ürün kazandırma potansiyeli anlamına geliyor. Eğer biz bunun yüzde 10’unu kazandırabilirsek yaklaşık her yıl 100 bin civarında ürünü, fikri ülkemize de kazandırmış olacağız” dedi.

FİKRİ OLANA HER TÜRLÜ DESTEK VAR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de, fikre, projeye daha fazla hürmet ve destek olduğunu belirttiği konuşmasında, sadece fikri olanların projeyi ortaya koymasa bile, bir fizibiliteyle desteklendiğini vurgulayan Milletvekili Koçer şunları söyledi: “Hükümetimizin 2016 Eylem Planı içerisinde Ar-Ge ve İnovasyon ülkenin bütçesinin de yönetiminin de merkezine oturmuş durumda. Buna en çok uyan şehirlerden bir tanesiyiz. Ben bunu okuduğum zaman, eylem planı içerisinde Gaziantep’in önüne koyduğu hedefleri ve ufku gördüm.”

PAZARI GEZDİLER

Konuşmaların ardından Milletvekili Koçer, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ve diğer katılımcılar pazarı gezdi. Bu sırada Adil Konukoğlu, bazı projelerle özel olarak ilgilendi ve bu proje sahipleriyle daha sonra görüşmek üzere sekretaryasına not aldırdı. Bazı proje sahiplerine ise çeşitli uyarı ve önerilerde bulundu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT