AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, 49 Musul Başkonsolosluğu personelinin Türkiye'ye getirilmesini değerlendirdi. Koçer, "49 Rehinenin kurtarılması hadisesi Türkiye'nin sınır ötesi diplomasi ve operasyon gücünün zaferidir. Rehineler için herhangi bir fidye ödenmemesi, bırakılmaları karşılığında herhangi bir şartın kabul edilmemiş olması takdir görmesi gereken büyük bir başarıdır" dedi.

KOÇER: BAYRAM HAVASI YAŞANDI

Son derece zorlu bir sürecin ardından başarılı bir operasyonla ülkeye getirilen vatandaşların sağlık durumlarının iyi olmasının sürecin başarıyla yönetilmiş olmasının bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Koçer, "Musul Başkonsolosumuz Öztürk Yılmaz'ın "Çok mutluyum, hiç umutsuzluğa kapılmadım" ifadesiyle dile getirdiği ülkesine ve milletine olan inancı boşa çıkmamıştır. Sayın Başbakanımız, onların bize güvendiğini bizim de onlara güvendiğimizi ve bayramdan önce bir bayram daha yaşadığımızı belirtti. Çifte bayramı bizlere yaşatan, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Allah bir daha hiç kimseye böyle ayrılıklar yaşatmasın" diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Koçer yazılı yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Türkiye'nin sınır ötesi diplomasi ve operasyon gücünü zafere çeviren Milli İstihbarat Teşkilatımıza,Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum. Vatandaşlarımızın alıkonulmasıyla milletçe yaşadığımız acı, ülkece duyduğumuz kederler üzerinden siyaset yapmaya kalkanları da kınıyorum. Bu zor sınavdan sağlıklarını yitirmeden çıkan konsolosluk çalışanlarımıza, ailelerine ve ülkemize büyük geçmiş olsun"