Fiat'ın yeni sedan otomobili Egea, ilk 2 bin taliplisine 2 bin liralık indirimle satışa sunuldu. Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, "Markamızın 'ezber bozan sedan' olarak tanımladığı Egea ile otomotiv pazarındaki yüzde 7-8 bandında olan payımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde banttan indirilen Egea, Gaziantep'teki Topçuoğlu Otomotivde düzenlenen lansmanda tanıtıldı. Lansmanın ardından Türkiye satışlarına başlanan Fiat Egea, 49 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla tüketicilerin beğenisine sunuldu. 1.4 litre 95 HP benzinli,1.3 litre 95 HP Multijet dizel ve 1.6 litre 120 HP Multijet motor seçenekleriyle piyasaya sunulan Egea modelinin en üst versiyonu ise 70 bin 900 liraya ulaşıyor.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN MODEL HEDEFİ

Egea’nın kısa sürede Türkiye pazarının en çok tercih edilen modeli olmasını hedeflediklerini anlatan Aytaç, "Biz bu aracı, Türkiye'deki beklentileri gözönünde bulundurarak modern, şık, konforlu ve ulaşılabilir şekilde tasarladık. Hatta bu C sınıfındaki araçlar genellikle insanların almak isteyip alamadığı, alsa bile baz modelleri tercih etmek zorunda kaldığı otomobillerdi. O yüzden biz de donanım konusunda oldukça cömert davrandık. Baz modelimiz bile oldukça dolu. Orta paketimiz birçok benzer sınıfın dolu paketine eşdeğer. En üst donanım paketi olan Lounge ise adeta otomobilseverlerin tabiriyle full artı full bir paket" diye konuştu.

GÖZ BEBEĞİMİZ

Aracı tasarlarken ve üretirken sedan müşterilerinin beklentilerini alıcılarının seçim kriterlerini incelediklerini belirten Aytaç, şöyle devam etti: "Kriterlerin başında çekici tasarım, ekonomik satın alma, kullanım maliyetleri ve kullanım özellikleri yer alıyordu. Bu yüzden Fiat Egea’nın tasarım önceliklerinde bu üç noktayı öne çıkardık. Fiat Egea’nın tasarımını oluştururken hem İtalyan tasarım gücünü taşımasını hem de uluslararası trendleri takip etmesini hedefledik. Güçlü ve agresif hatlara sahip ancak hızla yaşlanıp eskimeyecek bir stile sahip olsun istedik. Bu yüzden tasarımcılar hiçbir kısıt olmadan sıfırdan özgün bir tasarım geliştirdiler. Zaten Egea'da Türk mühendislerinin ve pazarlamacılarının uygulamaları etkili oldu. Şöyle ki ülkemizdeki mühendisler ilk defa bir aracın şekillenmesinde yüzde 70 oranında etkili oldu." HABER MERKEZİ