UNESCO Şehirler Ağı’nda Gastronomi Şehri olarak yer almaya hak kazanan Gaziantep’te 28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Bulgur Festivali düzenlenecek.

Gaziantep Ticaret Borsası, Büyükşehir Belediyesi ve Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) işbirliğinde, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve Bulgur Sanayicileri Derneği’nin de desteğiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Botanik Bahçesi yanındaki festival alanında gerçekleşecek olan Bulgur Festivalinde bugüne kadar daha çok yerelde sınırlı kalmış olan bulgurun evrensel olarak tanınması ve geleneksel mutfakla modern stilin buluşmasına yönelik etkinlikler gerçekleştirilecek.

İKİ GÜN SÜRECEK

İki gün sürecek festivalde panel, seminer ve workshopların yanı sıra kültürel etkinlikler, konserler, halk oyunları ve çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler de yer alacak. Kubat’ın da sahne alacağı Bulgur Festivali’ne ulusal ve uluslararası arenadan birçok gastronomi yazarı, kanaat önderi, STK temsilcileri ile basın mensubu, ünlü sanatçı ve sektör temsilcileri katılacak.

GAZİANTEP, DÜNYAYA BULGURU TANITACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bulgur bir yemekten öte, sofradaki bir ilaç. Sağlığa yararlı etkileri saptanmış olan bulguru dünyaya anlatma misyonunu üstlenmekten onur duyuyoruz” dedi. Bülten