Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenecek “Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali” 18-21 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Festival bugün saat 18'de Botanik Parkı yanında başlıyor.

Festival Parkı’nda açılış konuşmaları ve festival meşalesinin yakılmasıyla başlayacak olan etkinlikte, Romanya, Endonezya, Gürcistan, KKTC, Rusya, Taşköprü, Lefkoşa, Makedonya, Çek Cumhuriyeti ile Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek yöresel halk dansları toplulukları gösteri sunacak.

TANITIM VE SATIŞ YAPILACAK

Kurumlar kendi stantlarda ürünlerinin yanı sıra yöresel yiyecekler ve el sanatları ürünlerinin de tanıtımını ve satışını yapabilecekler. Ünlü sanatçı Emel Sayın’ın konseri ile devam edecek olan festivalin ikinci gününde, Yeşil Altın Antepfıstığı Çalıştayı 2014, Kabuktan Sanata-Nilayan Sanatı Sergisi açılacak. Masal Parkı’nda Çocuk Oyunları Şenliği, Sokak Basketbol Turnuvası, Gaziantep’in yöresel yemeklerinden olan Pirpirim Aşı ve Nişe Helvası yarışması düzenlenecek. Akşamına ise, sanatçı Orhan Hakalmaz konser verecek.

CECELİ'DEN KONSER

“Baklava Yeme Yarışması”nın da yapılacağı etkinliğin üçüncü gününde ise, şefler ile söyleşi, Gaziantep Oryantring Günleri, Sokak Basketbol Turnuvası ve Modern Türk Mutfağı Yemek Yarışması düzenlenecek. “Lahmacun Yeme Yarışması”nın da yapılacağı ve dereceye girenlere ödüllerin verileceği festival, sanatçı Mustafa Ceceli’nin konseriyle sona erecek. LEYAL ÖZEKŞİ POLAT