Fenerbahçe Doğuş, dış atışlar zorladığı Gaziantep Basketbol karşısında kontrolü erken ele aldı ve ilk beş dakikayı 10 sayı önde geçti (17-7). Antep ekibi bu bölümde hücumda organize olmakta zorlandı ve peş peşe top kayıpları yaptı. Sarı lacivertli ekip televizyon molasından dönüşte de hücumdaki etkinliğini sürdürdü ve kolay sayılar üreterek farkı açmaya devam etti (24-11). Fenerbahçe bench oyuncularının oyuna dahil olmasıyla temposunu kaybetti ve Antep’in 4-0’lık serisiyle Obradovic‘in molası geldi (24-15). İlk çeyrek de sarı lacivertli ekibin 11 sayılık üstünlüğüyle sona erdi (28-17).
Fenerbahçe Doğuş ikinci çeyreğin başında savunmada topa baskıyı çok iyi yaparken hücumda da Vesely‘le sayılar buldu (32-19). Ancak Antep bu baskılı savunmayı aşıp topu dolaştırmaya başlayınca boş atışlar buldu, savunmada da Fenerbahçe’nin pas kanallarını iyi kapatınca 12-4’lük seriyle farkı tek hanelere indirmeyi başardı (36-31). Gaziantep’te sahneye çıkan Sean Armand hem sayılarıyla hem de asistleriyle takımını sırtladı ve öne de geçirmeyi başardı (40-42). İlk yarı da Mark Lyons’ın son saniye üçlüğüyle Gaziantep Basketbol’un 3 sayılık üstünlüğüyle tamamlandı (44-47).
İkinci yarının başında iki takım da karşılıklı basketler bulurken üstünlük sürekli el değiştirdi (50-52). Vesely‘nin oyuna ağırlığını koymasıyla kontrolü ele alan sarı lacivertli ekip, 11-0’lık bir seriyle öne geçerek farkı 9’a çıkarttı ve Dedas’a molayı aldırdı (61-52). Nunnally‘nin de hücumda çok etkili bir performans göstermesiyle sayı üretme konusunda sıkıntı yaşamayan sarı lacivertli ekip, son çeyreğe de 13 sayılık bir üstünlükle girdi (72-59).
Son periyoda da çok iyi giren Fenerbahçe Doğuş, Nunnally ve Datome‘nin sayılarıyla farkı 17’ye kadar çıkarttı (78-61). İtalyan yıldızın sayılarıyla rakibinin direncini tamamen kıran Fenerbahçe, son dört dakikaya da 18 sayı önde girdi (85-67). Kalan bölümde hata yapmayan ve rahat bir tempoda oynayan sarı lacivertli ekip, maçtan da 96-71 galip ayrılmayı bildi.
Fenerbahçe Doğuş’ta Jan Vesely 20 sayı, James Nunnally 19 sayı, 6 ribaunt ve 6 asist, sadece 12 dakika sahada kalan Luigi Datome de 11 sayı ve 6 ribauntla mücadele etti. Ligdeki ikinci yenilgisini alan Gaziantep Basketbol’da ise Sean Armand 19 sayı, Mark Lyons 14 sayı üretti.