Birinci amatör küme A grubu ekiplerinden İstiklalsskspor’un geçtiğimiz hafta içinde vefat eden futbolcusu Mehmet Dizlek anısına yapılması gereken saygı duruşunu ASKF’nin boş geçmesi nedeniyle futbolcular kendi aralarında yaptı. Yakalandığı amansız hastalığın pençesinden kurtulamayarak genç yaşta hayata veda eden ve 2 çocuğunu öksüz bırakan Mehmet Dizlek anısına İstiklalsskspor ve Aktopraksporlu futbolcular maçın başlama vuruşunun ardından bir dakikalık saygı duruşu yaptıktan sonra oyuna devam ettiler.

Hafta içerisinde İstiklalsskspor yöneticilerine bütün amatör maçlarda bir dakikalık saygı duruşu yapılması konusunda hakem atama komisyonuna bilgi verileceği konusunda sözlü olarak bildirilmesine rağmen ne yazık ki hakemlere beyan edilmediğinden dolayı vefat eden futbolcu anılmadı. Bunun üzerine İstiklalssksporlu oyuncular Şahinbey ilçe stadyumunda karşılaştıkları Aktoprakspor maçının başlama vuruşu ile birlikte orta sahada bir araya toplandılar. Rakiplerinin acısına ortak olmak isteyen Aktopraksporlu futbolcularda aynı şekilde kendi yarı alanlarında ki orta çizgiye yakın bölümde bir araya toplanarak bir dakikalık saygı duruşunu gerçekleştirdiler. Daha sonra her iki takım oyuncuları mücadelelerine devam ettiler.

ASKF’nin bu konularda son derece duyarsız kaldığını belirten İstiklalssksporlu futbolcular, “Biz uzun yıllar birlikte forma giydiğimiz arkadaşımızın vefatını büyük bir acıyla yaşıyoruz. Biz federasyon çatısı altında futbol oynuyoruz ama ne yazık ki federasyonumuz böyle bir durumda manevi olarak yanımızda olması gerekirken bir başsağlığı dileme tenezzülünde dahi bulunmuyor. Hiç olmazsa bir maçımızda saygı duruşu ile karşılaşmaya başlamamız gerekirken bu dahi yapılmadı. Aktoprakspor maçına Mehmet Dizlek arkadaşımızın en çok giydiği formayla saha çıktık ve elde ettiğimiz galibiyeti onun ruhuna armağan ettik. Aynı zamanda bizlerin bu acısına ortak olan Aktoprakspolu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.