Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde Ulaşım Daire Başkanı ile Ukome Şube Müdürünün istifası, bomba etkisi yarattı. Geçtiğimiz Cuma günü yaşanan istifanın, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Daire başkanına ve müdürüne bağırmasından sonra gerçekleştiği iddia edildi.

Büyükşehir Belediyesinin Ulaşım Daire Başkanlığını yapan Hasan Kömürcü ile Ukome Şube Müdürü Yılmaz Yıldırım’ın ani istifaları çeşitli yorumları da beraberinde getirdi. Edinilen bilgiye göre, Fatma Şahin’in her iki yetkiliyi makamına çağırıp trafik konusunda tartışmaya başladı. Zaman içerisinde sertleşen Fatma Şahin’in, ağır sözler sarfetmesine hem Hasan Kömürcü’nün, hem de Yılmaz Yıldırım’ın çok içerlediği ve istifa ettikleri iddia edildi.

Bu istifanın üzerine Büyükşehir Belediyesinin başka bir formülle, insan kaynaklarına görevden alma yazısının verildiği öğrenildi. Dün Büyükşehir Genel sekreterinin bu konuyla ilgili olarak yetkililerle acil bir toplantı yaptığı dile getirildi. İstifa eden Kömürcü ve Yıldırım’ın yerlerine getirilecek isimlerin önümüzdeki günlerde belli olacağı ifade edildi.