Bugün 30 Mart 2015…Belediyelerde Gaziantepi yönetenler olarak sandıktan çıkardığımız Başkanların 1nci yıllarını doldurdukları gün.. Tabii Merkeze bağlı Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerini hariç tutuyorum.. Çünkü onların ikinci dönemleri.. Haliyle kent merkezli olarak gözlerimiz Büyükşehir Belediyesine çevriliyor.. Geriye dönüp baktığımda, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahinli dönemin hizmetlerini bir çırpıda söylemeye kalkıştığımda aklıma gelenler şunlar oluyor..

1- Abdülkadir Aksu Bulvarını ipek yoluna bağlayan alt üst geçit..Projesi Şehitkamil Belediyesinden.. (MÜKEMMEL)

2- 2- Bazı kavşaklardaki göbeklerin kaldırılması, (bunların içerisinde en isabetlisi Metro kavşağı)..

3- Öğrenci yurdu olan ama AVM denilen Bedesten binasının yıkılıp karşılığında verilen arsa.. (Tartışmalı ve kafa karıştırıcı)

4- Gazi Muhtar Paşa Bulvarında hala ne yapıldığını ve yapılacağını anlayamadığımız yap-boz-tekrar yap-boz projesi..

5- Hamdi Kutlarda yine yap-boz uygulaması ama sonunda işi yarayan bir hizmet hamlesi..

6- Bilbordlarda, kavşak köşelerinde ve ayaklı reklam tabelalarında her gün, her saat, her dakika Fatma Şahin resimleri..

7- Büyükşehir Belediyespordaki yanlış politikalar sonucu on milyonlarca liralık transfere onay verip, mesleğini bırakmaya gelmiş futbolcuları zengin etmesi..

8- Gaziantep medyasını dizayn etme girişimi, muhatap aldığını söylediği kesimlerin basını ayrıştırıcı girişimlere yol açmasına fırsat vermesi ve basının parçalara bölünmesine yol açması..

9- Mesaisini ve enerjisini Belediye hizmetlerinden çok parti teşkilatını dizayn etmeye ayırması ve parti içinde bütünlükten uzaklaşmasına neden olması..

10- Seçim bildirgesinde Kamil Ocak Stadının yerine meydan yapılacağı sözünü vermesi ama daha sonra burasının Cami yapılmasına ses çıkarmayıp kentte tartışma yaratılmasına yol açması..

11- Örnek Sanayi Sitesinin imar planındaki cami arsasının satışına göz yumarak, burasını fabrikasına eklemek isteyenlere satması..Dahası telafi etme adına park yerini Cami yapmaya kalkışması..

Evet.. Sayın Fatma Şahinin 1 yıllık Belediye Başkanlığında aklıma getirebildiğim öne çıkan hizmetleri ve yaptıkları bunlar.. Yanlış bildiklerim veya yazmayı unuttuklarım varsa hoş görülsün..

ABDÜLKADİR KONUKOĞLU

VE SÖYLEYECEKLERİM

Bu gazeteyi kurmazdan önce, yerel ve ulusal gazetelerde çalışırkenden beri tanışırız.. Spor yöneticiliği macerasında daha yakın olmuşluğumuz vardır.. Rahmetli Sani Konukoğlunun spor konusu olduğunda 'Ökkeş Özekşinin de görüşünü alalım' dediği yıllarda çok güzel sohbetlerimiz ve anılarımız olmuştur.. İlişkilerimiz son derece seviyeli ve saygı çerçevesinde yürümüştür..

Şu gün olmuş, bir gün karşısına çıkıp ne iş, ne reklam, ne para, nede başka bir şey talebinde bulunmamışımdır.. Nede 'şu gazetelere ayrıcalık tanıyorsun, onlara fazlasıyla destek veriyorsun, bizi bundan esirgiyorsun' diyerek sitem etmemişimdir.. 20 yılda gazetemize katkısı, küçüklü büyüklü tüm gazetelere verdiği ilan ve abone kadardır..

Demem odur ki, Abdülkadir Konukoğlu dahil Adil beye ve ailesine karşı saygımı ve sevgimi hiçbir zaman bozmadım, değiştirmedim.. Çocuklarımı da öyle yetiştirdim..Konukoğlu ailesinin Gaziantep için çok gerekli olduklarına inananlardanım.. Benim dünyamda, kente bakış açımda, kent milliyetçiliği adına verdiğim mücadelemde, gazete olarak üstlendiğimiz misyonda, hep Konukoğlunun Gaziantep için vazgeçilmez olduğunu ifade etmiş, dile getirmişimdir.. Şimdi o misyonumuz gereği, Sayın Abdülkadir Konukoğlunun bu Kamil Ocak Stadının yer ve camii meselesinde sadece kendisini ve çevresini değil, şehri de dinleyip karar vermesi gerektiğini söylemek istiyorum..

ŞEHRİ İKİYE BÖLEN CAMİİ

PROJESİ NE KADAR DOĞRUDUR ?

Gerçekten Gaziantebimize simge olabilecek bir camiye ihtiyaç vardır.. Sayın Konukoğlunun bir ilki gerçekleştirmek istemesi kadar doğal birşey yoktur.. Ama bunun yeri konusundaki kararı şehri ikiye bölmüş durumdadır.. İbadet yapılacak çok önemli bir hizmete imza atmak, aynı zamanda herkesimin onayı ile anlam kazanır.. Dinimizde de bununla ilgili tavsiyeler vardır..

Kaldı ki, bir zamanlar yanında çalışan ve şimdi kenti belediye başkanı olarak yöneten Sayın Fatma Şahinin Kamil Ocakın yerini MEYDAN yapacağı sözü vardır. Seçim bildirgesinde bunu vaat etmiştir.. Haliyle Sayın Şahin, Abdülkadir beyin Cami projesini bilseydi bunu projeleri arasına koyarmıydı ? Elbette koymazdı.. Hatta Cami olarak bildirgeye yazabilirdi.. O zaman kimse şimdiki kadar tepki göstermezdi..

Bu konudaki son sözüm; Sayın Abdülkadir Konukoğlunun Simge Camii konusunda tüm şehrin meydan yapılacağını sevindiği Kamil Ocakın yeri dışında bir arsa araştırmasına girmesidir.. Böylece hem Sayın Fatma Şahini zor durumda kalmaktan kurtaracak, hemde 7den 77ye tüm Gazianteplinin kendisine yakıştırdığı babacanlık payesiyle gönüllere taht kuracaktır..

HEPİNİZE İYİ HAFTALAR