Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, büyükşehirler arasında en ucuz öğrenci servisinin Gaziantep'te yapıldığını söyledi.

FATMA ŞAHİN'İ KIRAMADIK

Başkan İsmet Özcan, servisci esnafının geçen yıl zam almadığını bu yıl için UKOME'den yüzde 30 zam istediklerini ama Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in kabul etmediğini belirtti. Başkan Özcan, "Belediye Başkanımız Fatma Şahin, servislerden belli bir kesimin değil herkesin faydalandığını, tüm büyükşehirlerden daha ekonomik olmasını istediğini dile getirdi. Biz de oda olarak Başkanımızın ricasını kırmadık. Tüm Büyükşehirlerin ücretinin altında bir fiyata razı olduk. Aslında bu zam bizi kurtarmıyor. Asgari ücrete ve diğer girdilere baktığımızda bizim en az yüzde 30 zam almamız gerekiyordu. Başkanımız çok kararlı bir şekilde ısrar etti biz de bu fiyata razı olduk. 2 yıl önceki fiyatlara yüzde 12 ile yüzde 15 zam aldık. Buna göre en yakın mesafe 0-5 km 115 TL, 0-10 km 125 TL, 0-15km 135 TL ve hostes için öğrenci başı 40 TL olarak belirlendi" dedi.

İZİN BELGESİ

Toplu taşıma araçlarından çok farlı olarak öğrenci servis sürücülerinin her yıl güzergah izin belgesi aldıklarını, bu belgeyi almak için de 26 yaşından gün almak, ehliyetinin B sınıfı olanların 5 yıllık, E sınıfı olanların 3 yıllık olması, adli sicil kaydı, sağlık raporu, sürücü sertifikası ve gbt kontrolü yapılması gerektiğini dile getiren Özcan, "Bu şartların herhangi birinin eksik olması halinde izin belgesi verilmiyor. İl trafik müdürlüğü tarafından periyodik olarak kontrol ediliyor. Ayrıca araçlar her yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından kontrol ediliyor. Araçlarda 26 kritere bakılıyor.Aracın S plakalı ve sürücünün izin belgesi varsa bu araç ve sürücünün evraklarının tam olduğu anlamına geliyor. Korsan diye tabir edilen S plakalı olmayan araçlara veliler öğrenci vermesin" dedi.

MÜDÜRE TEŞEKKÜR

Özcan il milli eğitim müdürüne de yılların sorununa el attığı için teşekkür ederken başta Valilik , Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve diğer resmi kurumlarla uyum halinde çalıştıklarını belirtti. Milli Eğitim Müdürlüğü ile olan sorunlarının da yeni İl Mili Eğitim Müdürümüz Cengiz Mete'nin çözeceğine inandığını söyledi. Özcan, öğrenci velilerinin servisçileri ile mutlaka tanışmalarını, öğrencilerin can güvenliği açısından verilen saatte kapıda olmaları gerektiğini, servisin öğrenciyi değil öğrencinin servisi beklemesi gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE'DE İLK SIRADA

Özcan Gaziantep'teki serviscilik fiyat ve kalite olarak Türkiye'de ilk sıralarda geldiğini, 1.300 öğrenci servisi olduğunu belirterek, "Yüzde 90 oranında yeni araçlarla hizmet veriyoruz. Ayrıca Türkiye'de sadece Gaziantep'te sertifikalı sürücü var. Bu sertifika milli eğitim ve trafik şubenin verdiği sertifikalardan ayrı olarak 11 dalda çocuk psikolojisi, öfke kontrolü , güvenli araç sürüşüne kadar bir eğitimden geçirildi, sınav yapıldı. Büyükşehir belediyemiz, il milli eğitim müdürlüğümüz, il emniyet müdürlüğümüz, Gaziantep üniversitesi ve odamız arasında imzalanan bir protokolle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve diğer yetkililer bu işe öncü oldu maddi manevi destekte bulundular. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Özcan yeni eğitim öğretim yılını kutlayarak kazasız belasız bir sezon geçirmeyi Allah' tan dilediğini belirtirken, servisciler hakkındaki şikayetleri odamıza, polise, zabıtaya bildirmelerini velilerden rica etti. Meral KINACILAR