Şehitkamil Belediye meclisi Kasım ayı 1. birleşim toplantısı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı. CHP'li meclis üyesi Hurşit Yıldırım, Fatma Şahin'in mozaiklere basması konusunu meclis gündemine taşıyarak, kınadığını söyledi.

Gündeme ilişkin olarak 8 maddenin konuşulduğu meclis salonunda ilk 6 madde oybirliğiyle imara sevk edilirken son iki maddede oy birliğiyle bütçe komisyonuna sevk edildi. Mecliste söz alan Hasan Çolak, "Hepinizin muharrem ayın tebrik ederim. Sevgili arkadaşlar mutlakaki Allah birdir ama her dinin ibadet yerleri vardır, bunlardan biride Aleviliktir. Muharrem ayı olduğu için Aleviliği konuşuyorum ilimizde yaklaşık 300 bin Alevi nüfusu vardır. Alevi yurttaşlarımız ibadetlerinin dışında taziye durumlarında da Cemevlerini kullanıyor cemevlerinin sayısı yetersiz. Bu konuda hükümetimizinde bir çalışması var. Cumartesi günü başbakanımızın Hacı Bektaş'taki şenliklere katılacak olmasını güzel ve olumlu karşılıyoruz" dedi.

Hurşit Yıldırım, "Basında tarihi eserlerle ilgili gündemi sarsan konular var, neticede Zeugma'nın bir parçası bulundu. Bugün ulusal basında bazı fotoğraflar ve beyanatlar çıktı şimdi diyeceksinizki bunu Şehitkamil Meclis'inde neden soruyorsunuz? Başkanım yanlış hatırlamıyorsam sizde arkeologsunuz fakat büyükşehir belediye başkanımız bugün o tarihi çıkan eserlerin üzerinde ayakkabıyla geziyor, neticede yıllar önce yüzyıllar önce çıkmış tarihi eserlerin üzerinde belediye başkanımızın gezmesini esefle karşılıyorum" diye konuştu.

CHP'li Meclis üyesi de Mehmet Sucu da, Alevilere yer verilmesini istedi. Fadıloğlu'nun yasal sıkıntı olduğu yönündeki sözleri üzerine Sucu, "TÜRGEV'e yer var, Alevilere yok" diye yanıt verdi.

CHP'li meclis üyesi Ahmet Baydilek ise Fener Alayının neden iptal edildiğini sordu. Haber Merkezi