CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekicii, dün akşam Gaziantep Kulübü Derneği'nin düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Fatma Şahin ile birlikte aynı platformda Gaziantep meselelerini birlikte tartışmak ve değerlendirmek istediğini, ancak bunun, Başbakan'ın izin vermediği gerekçesiyle gerçekleşmediğini söyledi. Ekici, "Bu gerçek ortada iken, ben buna rağmen her dakika Fatma Şahinle istediği televizyonda, yerde geniş katılımlı bir toplantıda tartışmaya hazırım. Buradan çağrıda bulunuyorum. Yüreği varsa hodri meydan diyorum" dedi.

YOĞUN KATILIM OLDU

Gaziantep Kulübü Derneği, Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin'in ardından CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici'yi ağırladı. Yoğun katılımın olduğu toplantıda Gaziantep Kulübü Derneği Başkanı Kamil Gereççi, seçilecek başkandan beklentilerini sıralarken, Akif Ekici ise önce projelerini anlattı, sonra katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Gaziantep Kulübü Derneği tarafından gerçekleştirilen Yerel Seçim 2014 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Tanışma ve Sunum Toplantılarının ikinci konuğu CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici oldu.

Tuğcan Oteli'nde yapılan ve oturum başkanlığını Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu'nun yaptığı toplantıya CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, CHP Şahinbey Belediye Başkan Adayı Mustafa Aslan, CHP Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Fethi Albayram, CHP İl, ilçe başkanlarının yanısıra çok sayıda seçkin davetli katıldı.

AMACIMIZ 3 ADAYI YAN YANA GETİRMEKTİ

Toplantı Gaziantep Kulübü Derneği Başkanı Kamil Gereççi'nin açılış konuşmasıyla başladı. Gereççi, ilk toplantıda Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin'i ağırladıklarını belirterek, "Gaziantep ortak paydamız ve ortak sevdamız. Bizim başlangıçta amacımız 3 belediye başkan adayını biraraya getirmekti. Ancak buna Ak Parti tarafı yanaşmadı. İlk toplantıda rahmetli Ömer Köylüoğlu'nun Türkiye(nin ilk seçim propaganda filmini izlettirdik. Bu filmi izlediğinizde bazı sorunların halen devam ettiğini göreceksiniz" dedi.

ECEVİT'İN CHP'SİNE YAKIŞMADI

Gereççi, o yıllarda televizyonların pek yaygın olmadığını, bu siyasi reklam filminin sinemalarda izlettirileceğini, ancak CHP'nin itirazi üzerine ilçe seçim kurulu tarafından yasaklandığını anlattı. Gereççi, "Bu Ecevit'in CHP'sine yakışmayan bir olaydı. Ancak tabi Ecevit'in bu olaya bir müdahalesinin olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Gaziantep'i yönetecek olanlardan beklentileri olduğunu, Gaziantep'in devamlı büyüdüğünü, ortalama yıllık nüfus artışının 2.5 olduğunu söyleyen Gereççi, nüfusun yüzde 90'ının şehir merkezinde yaşadığını söyledi.

GAZİANTEP'İN 35 YIL SONRAKİ NÜFUSU NE OLACAK?

Türkiye'nin 2050 yılında nüfusunun ne kadar olduğuyla ilgili bir veri olduğunu ancak Gaziantep'in nüfusunun ne olacağı ile ilgili herhangi bir çalışma olmadığını ifade eden Gereççi, "Bizim hesaplamalarımıza göre yıllık 2.5 artışla Gaziantep'in 35 yıl sonraki nüfusu 4-5 milyon arasında olacaktır. Yani bugünkü Ankara'nın nüfusu kadar. Seçilecek belediye başkanı bu nüfusu öngörerek, geleceğe yönelik projelerini oluşturmak zorunda. Bu işin vebali var" diye konuştu.

Seçilecek belediye başkanından 7 ana kritere dikkat etmesini isteyen Gereççi bunları şöyle sıraladı:

*Birincisi, bilim ve uzmanlığa saygı istiyoruz. Örneğin ulaşım master planı yaptırık, sonra da bunun gözardı edilmesi doğru değill. Bugün şehrin içine düştüğü keşmekeşliğin nedenlerinden biri de bu."

*İkincisi Adaletli bir yönetim istiyoruz. Hz. Ömer adaleti beklemiyoruz ama, insanlar arasında ayrım yapılmamasını, herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı bekliyoruz. Bir kişinin arsası yeşil alana giderken, diğerine 25 katlı konut imkanı sunulmamalı.

*Üçüncüsü, kamu yararı önceliğine dikkat edilmeli. Bu en gözardı edilen konu. Kişi menfaati kamu yararının önüne geçmemeli. Kamu yararı dışındaki birçok konuda CHP'li meclis üyelerinin imzasının olduğunu biliyoruz. Bu konuyla ilgili İl Başkanının dikkatini bir kez daha çekiyoruz.

*Dördüncüsü şeffaflık istiyoruz.

*Beşincisi, Halka saygı. Her konuda halkın bilgilendirilmesi gerikiyor. Örneğin bir cadde trafiğe kapatılacaksa, sular kesilecekse halka bilgi verilmeli. Bunun için belediye bir radyomu kurar bilemem ama, halk sürekli bilgilendirilmeli diyoruz

*Altıncısı dürüstlük. Buna çok önem veriyoruz. Bu konu Türkiye'nin gündeminde. Ancak biz yerelde dürüstlük olarak bakalım. Belediyeler rant kazanma yeri değildir. Bu belediye başkanları içinde meclis üyeleri içinde geçerli. Ticaret yapmak isteyen gitsin şirket kursun, serbest piyasa ekonomisi var. Akif Beyin seçilirse ben buna izin vermeyeceğine inanıyorum.

*Yedincisi yerel demokrasi. Belediye başkanlarının etrafında maalesef çıkar yapıları oluşuyor. Örneğin kent konseyleri belediyelerin arka bahçesi olarak görülmemeli. Belediye başkanları eleştirilere açık olmalı. Kent Konseyleri özellikle muhalif isimlerden oluşmalı. Kent konseylerinin her türlü yasal altyapısı oluşturuldu. Kent konseylerinin uyaran, öneren, eleştiren bir yapıyla hizmet vermesinin önü açılmalı.

SITKI SEVEROĞLU DUYGULANDI

Oturum başkanlığını yapan Sıtkı Severoğlu da, kısa konuşmasına Berkin Elvan'ın ölümünden duyduğu üzüntüyle başladı. Gözyaşlarını tutamayan Sıtkı Severoğlu, Katiller aramızda. Mekanın cennet olsun Berkin" dedi.

Severoğlu, adaylardan bulundukları vaadleri, seçildikten sonra unutmamalarını istedi.

KATİLLER ARAMIZDA

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici de, konuşmasına, Berkin Elvan'a Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Ekici, "Katiller aramızda ve buna cesaret verenleri lanetliyorum" dedi.

BEN GAZİANTEP'İN ADAYIYIM

Ömer Köylüoğlu'nun seçim propafandasındaki bahsettikleriyle bugünkü sorunların birbirinden pek de farklı olmadığını söyleyen Akif Ekici, "Ben aday olduğum günden beri parti meselesini bir tarafa bıraktım. Ben Gaziantep'in, Gaziantep halkının adayıyım diyorum. Bu seçimler çok önemli. Bugüne kadar hangi partiye oy verdiğiniz önemli değil, bu seçimde desteğinizi bekliyorum" dedi.

HAYALİM GÜLEN BİR GAZİANTEP

Bugüne kadar bir hayalinin olduğunu, gülen bir Gaziantep hayal ettiğini söyleyen Ekici, "Kişilere göre imar tadilatı yaparsanız, birileri arsalarınızı ucuza toplar, sonra sizin arsanızın değeri 10 katına çıkarsa, satın aldığınız eve garaj tapulu diye doğalgaz bağlanmazsa, kentsel dönüşüm adı altında mağdur olursanız nasıl yüzünüz gülecek?" dedi.

Ekici, bugüne kadar fuar alanına oteller ve AVM yapılmaması, müzenin yerinin doğum hastanesi olması ve birçok konuda mücadele eden biri olduğunu anlattı.

YÜREĞİ VARSA ÇIKSIN SÖYLESİN

Fatma Şahin'in daha önce üç aday olarak bir tv programına sıcak baktığını, ancak daha sonra Başbakan izin vermiyor diye vazgeçtiğini söyleyen Ekici, "Başbakan eğer bir adayın tv programına çıkmasına müdahale ediyorsa, yarın arsa, imar tadilatlarını da şöyle yap, böyle yap demeyecek mi? Çıksın Başbakan'dan talimat almadan icraat yapabilme yürekliliğim var desin" dedi.

EKİCİ 27 PROJESİNİ ANLATTI

Ekici, daha sonra yapacağı projeleri anlattı. Seçilirse şeffaf bir belediyecilik yapacağını söyleyen Ekici, "ihaleleri sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yapacağım. Kamil Ocak stadyumunun yeri Gazi Meydanı olacak.Ucuz konutlar inşa edeceğiz. Doğal Yaşam ve Ihlamur Vadisi Projesini hayata geçireceğim. Çevre ve Yeşil alanlar projemizle Gaziantep nefes alacak" dedi.

Meral KINACILAR, Bahri GEBEL