Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteğinde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Asya Belediye Başkanları Forumu (AMF) 5’inci Genel Kurulu, Gaziantep’te toplandı. 21 Asya ülkesinden 150 belediye başkanı, vali ve üst dizey yöneticinin katıldığı genel kurulda, Çin’in Haikou Belediye Başkan Yardımcı, AMF 4’üncü Dönem Başkanı Feng Yuyıng tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyle Başkanı Fatma Şahin’e 5’inci dönem AMF başkanlığı devredildi. Toplantıda, AMF’nin kuruluşunun 10’unu yıldönümü dolayısıyla pasta kesildi.

Forumun açış konuşmasını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyle Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirtti.

ŞAHİN: BÜYÜK BİR MÜCADELE İÇİRESİNDEYİZ

Gazi şehrin Akdeniz’le Mezopotamya arasındaki bereketli hilalin, kültürel mirasın taşıyıcısı olduğunu bildiren Şahin, “Evliya Çelebi’nin bütün Dünyayı dolaştıktan sonra Gaziantep’e geldiğinde ‘bu şehir anlatmaya ne kalem ne de kelam yeter’ demiştir. Geçmişten aldığımız mirası geleceğe taşımak, yerelden evrensele, gelenekten geleceğe, şehirler yarışında şehrimizin rekabet etme gücünü artırmak için büyük bir mücadele içiresindeyiz. Bugün Asya’nın kuvvetli belediye başkanlarının Gaziantep’te İpek Yolu’nun en önemli merkezinde buluşturmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Çünkü tarih boyunca ipek yolu kalkınma yolu olmuştur, kardeşlik yolu olmuştur, bir ve beraber olma yolu olmuştur. Şimdi bir kuşak, yol projesiyle geçmişten aldığımız İpek Yolu’nun güzelliğini geleceğe taşımanın büyük bir heyecanını yaşıyor.