Fatma Şahin'den müteahhitlere özel teklif:

Kuzey şehir için

birlikte çalışalım


Şahin, 200"ün üzerinde mimar, mühendis ve müteahhitin katıldığı buluşmada sektörün sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. Müteahhitler Derneği Başkanı İbrahim Apa, arsa maliyetlerinin yüksekliği, yönetmelikle ilgili sorunlar, biten binaların olduğu yerlerde altyapı eksikleri, bazı yerlerde şantiye elektriği olmaması gibi sorunları gündeme getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, müteahhitleri özellikle Kuzey Şehir ve Geneyik bölgesinde birlikte çalışmaya davet etti. Şahin, oradaki bütün altyapı sorunlarının giderileceğini söyledi. Toplantıda kentsel dönüşümde Gaziantep modeli oluşturma için de görüş birliğine varıldı.

ŞAHİN:BİRLİKTE ÇALIŞALIM

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken'in de katıldığı toplantıda, Belediyenin şehircilikle ilgili yaptığı çalışmaları anlatan Şahin, konut ihtiyacının giderilmesine yönelik müteahhitlerle her zaman işbirliğine açık olduğunu söyledi. Şahin müteahhitleri Kuzey Şehir ve Geneyik bölgesinde birlikte çalışmaya davet etti. Kuzey Şehir'e yapılacak viyadükle ilgili bilgi verdi.
Kentsel dönüşümün önemine değinen Şahin, "Bu konudaki çalışmaları hızlandıracağız. Ben göreve geldiğimde en önemli sıkıntılardan biri imara açılmayan yerlerdi. Yeni yerleşim yerlerini imara açarak sektörün arsa talebini karşılamaya çalışıyoruz. Arsa üreterek şehrin konut ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

APA:TALEPLERİNİ ANLATTI

İbrahim Apa ise, sektörün taleplerini anlattı. İmar yönetmeliği,şehrin altyapıyla ilgili durumu, kentsel dönüşüm ve yeni imara açılan bölgelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. İnşaat sektöründe bürokrasinin azaltılmasını isteyen Apa, bu konuda atılan adımları olumlu bulduklarını söyledi. Apa,kentsel dönüşümde Gaziantep modeli yaratılması için belediyelerle işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

SEVEROĞLU:TEK TİP OLMAZ

Mimarlar Odası eski Başkanı Sıtkı Severoğlu da, yeni imar yönetmeliğinin yetersizliğinden yakındı, eksikleri olduğunu söyledi. Severoğlu, "Ankara'da hazırlanan yasayla Türkiye'nin her tarafı yönetilemez. Bir Karadeniz ayrı Antep için ayrı olması lazım. Her ilin kendine özgü imar yönetmeliği olması gerek. Tek tip olmaz. Türkiye'de yeni bir yönetmelik çıktı. Bazı mevcut imar hatalarını kaldırıyor fakat hukuk sisteminde anayasa en üsttedir, sonra kanunlar, sonra planlar ve yönetmelikler gelir. Plan yönetmeliğin üstündedir. Gerekirse bu yönetmelikleri dinlemeyin. Çünkü kanun ve planlar daha önce gelir. Birde Gaziantep'in tip yönetmelikten dolayı sorunları var. Bütün iller için aynı yönetmelik uygulaması akla mantığa aykırı. Gaziantep imar yönetmeliği hazırlandı geçmişte, bu yönetmeliği raflardan indirelim. Gaziantep'e özgü imar yöretmeliğine devam edelim. Çünkü her ilin kendi yönetmeliği olmalı. Karadeniz'de yapılan evlerle Gaziantep'te yapılan evler birmi?. bu yanlış" diye konuştu.
Tolantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan ve GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler birer sunum yaptı.Meral KINACILAR