Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, aniden bastıran ve hayatı felç eden yağışla ilgili sosyal medyadan bilgilendirme yaptı. Gaziantep'in bir yılda aldığı yağış miktarının 280 kiloğram olduğunu belirten Şahin, "Bugün ise sadece 1 saatte 39 kiloğram yağış aldık" dedi.

TOPRAK GÖREV BAŞINDA

Şahin, yağış sonrası ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini, Başkan Vekili Osman Toprak'ın çalışmaları yerinde incelediğini belirtirken, "Ekiplerimiz yarına kadar şehrimizi normal hayata döndürmek için çalışmalarına gece boyunca devam edecek!" dedi.

Gaziantep'in bir yılda aldığı yağış miktarının 280 kiloğram olduğunu belirten Şahin, "Bugün ise sadece 1 saatte 39 kiloğram yağış aldık.Gaziantep'te son birkaç yıldır Temmuz'daki yağış miktarımız sıfırdı.Bugün bir anda bastıran çok yoğun yağış ister istemez zor anlar yaşattı. Ekiplerimiz 25 personel ve 10 araç ile farklı noktalarda çalışmalarını sürdürmektedir. Ani ve yoğun yağışın etkisi ile yaşanan su baskınları ile yoğun mücadele edilmektedir. 76 noktada kurtarma ve tahliye çalışması yapıldı. Gaziantep'teki son sağanak yağışla ilgili olarak Gaski ekiplerimiz şu an 25 noktada müdahale etmektedir" dedi.