Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dün Star gazetesinden Erdinç Akkoyunlu’ya inanılmaz iddialarda bulundu. Gaziantep Üniversitesindeki rektör seçimlerinde Paralel yapının, 17 Aralık provasını Gaziantep’te hayata geçirmek istediğini ileri süren Fatma Şahin, Rektör Yavuz Coşkun’un rakibi olan Celalettin Camcı'nın kazandırılması için büyük oyunlar oynandığını ileri sürdü. O tarihte Prof.Dr. Celalettin Camcı, Gaziantep Üniversitesi rektörlük seçiminde rakibi olan Prof.Dr. Yavuz Coşkun'dan daha fazla oy almış ama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör olarak atanmamıştı. Star gazetesinde çıkan haber aynen şöyle:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 17 ve 25 Aralık darbe girişimi provasının 2012 yılında Antep’te yapıldığını belirterek, “Paralelci olmayan rektör adayı hakkında iftira dolu dosya hazırladılar. Köşk’e bile baskı yaptılar” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Paralel Yapı’nın 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin provasını 2012 yılında Gaziantep Üniversitesi rektörlük seçiminde gerçekleştirdiğini açıkladı. 17 ve 25 Aralık darbe planlarının provasının Gaziantep’te gerçekleştiğini, iki darbe girişimini yaşayınca anladığını aktaran Başkan Şahin, “Yavuz Coşkun’un karşısına, kendi adaylarını çıkarttılar. Yavuz Hoca’yı takip ederek, özel hayatını kayıt altına almışlar. Üniversitede ve özel hayatında yapmadığı şeylerden dosya oluşturdular. 40 oy fazla ile birinci olunca onu rektör seçtirmek için Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a büyük baskı yaptılar. Biz rektörü koruyunca da acayip bozuldular. 17 ve 25 Aralık’ı görünce, 2012’de Gaziantep’te paralel darbe provası yapıldığını anladım” dedi.

Hayır, hizmet kılıfıyla..

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Aralık darbe girişimi sonrası paralel yapı ile mücadelesinin baştan halk tarafından anlaşılmadığını ama zaman geçtikçe taşların yerine oturduğunu belirterek, şu sözleri kullandı: “17 Aralık’a kadar, biz, Sayın Başbakan’ın toplumu, milleti, kurumları uyarana kadar STK olarak gördüğümüz ve burada özellikle hizmet odaklı, eğitim ve insan odaklı bir sivil alanda çalıştığını sandığımız kurumda çok farklı emelleri olduğunu gördük. Bu emeller için de, ulusal güvenliğin tehdit edildiğini gördük. STK, ‘Hayır ve hizmet adına’ derken, güç zehirlenmesi yaşadı. Biz, hayır ve hizmet adına talep ettikleri her şeyde yanlarında olduk. 17 Aralık’a kadar bizim camia ile ilgili yaptığımız şey; insan odaklı bakış açısıydı. 17 Aralık, dönüm noktasıdır.”

Yalanla kampanya yaptılar

17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin provasının da Gaziantep’te yapıldığını, belirten Fatma Şahin, şunları anlattı: “Aslında bunu ilk Gaziantep Üniversitesi 2012 rektörlük seçiminde gördüm. Bu seçimde Cemaat, başka bir aday çıkarttı. Yavuz Hoca muhafazakar, camianın yetiştirdiği, Milli Türk Talebe Birliği’nden arkadaşımızdı. Hocamızın karşısına bir aday çıkardı ve büyük bir yarış içine girdi Cemaat. Bu yarış içinde de, rektör hocamızın olmayan bilgilerini varmış gibi gösterip, özel hayatıyla ilgili yalan üzerinden çok acımasızca kampanya götürdüler. Yavuz Hoca’yı takip ederek, özel hayatını kayıt altına almışlar. Üniversitede ve özel hayatında yapmadığı şeylerden dosya oluşturdular. Ulusalcı dediler. Yavuz Hoca’nın üniversiteye aldırdığı elemanlarına kendi adamları için oy kullandırttılar. Camianın ne yapmaya çalıştığını 17 Aralık’ı görünce anladım.”

MUSLUKLARI KENDİLERİNE BAĞLAMIŞLAR

Paralel yapılanmanın ekonomik alanda Gaziantep’te her alanda olduğunu ve adeta ekonomik alanı ele geçirme harekatı yürüttüğünü, bunu da Büyükşehir Belediyesi’nden başlattığını tespit ettiklerini anlatan Fatma Şahin, “Göreve gelince, cemaat olarak, STK olarak tanımlayan yapının her noktada kendini ekonomik anlamda Büyükşehir Belediyesi’ndeki çalışma sistemini gördüm. Mali işler tamamen o yapının elinde devam ediyordu. Bir cemaatin mali işle nasıl yapısı olabilir? Bütün çalışmalar, bütün ihaleler, etüt merkezleri, tüm gıda dağıtımları, eğitim, rehabilitasyon desteği, Suriyeli çocuklara yapılan okuma yardımlarının mali alt yapısının cemaate alt yapı oluşturduğunu, belediyenin tüm imkanlarının buna kullanıldığını gördüm. Şimdi bu hizmetler sürecek ama rekabete açık, insanların en uygun kaliteli hizmeti eşit mesafede yapacağı hizmete dönüştüreceğiz. Başka bir cemaat içeri girememiş, başka kimse buranın gücünden istifade edememiş” dedi. Fatma Şahin ayrıca, 2012’de Prof. Yavuz Coşkun’un seçilmemesi için hakkında özel hayat bilgileri ve yalanlarla dolu bir dosya hazırlanmasını da şimdi daha iyi anladığını söyledi. Erdinç Akkoyunlu- Star Gazetesi