Gaziantep'te bugün trafikte yeni bir uygulamanın startı veriliyor. Tramvay güzergahında sola dönüşlerin yasaklanması kararı sabah 07'de uygulamaya geçiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada, "Bu uygulamanın trafiği rahatlatacağını düşünüyoruz. Gözlemlerimiz ve sizden gelecek tepkilere göre uygulamayı değerlendireceğiz" diyerek bu projenin adeta deneme yanılma projesi olduğunu ifade etti.

HERKES TEDBİRİNİ ALSIN

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME), aldığı karar doğrultusunda bugün saat 07'den itibaren Raylı sistem güzergahındaki Emniyet, Valilik önü, Maliye (Stadyum) ve Müze önü kavşaklarında sola dönüş ve U dönüşü yasak. Tramvay, bu kavşaklarda lastik tekerlekli araç trafiğine göre hareket edecek. Fatma Şahin, uygulamanın başlayacağını sosyal medyadan duyururken, "Bu uygulamanın trafiği rahatlatacağını düşünüyoruz. Gözlemlerimiz ve sizden gelecek tepkilere göre uygulamayı değerlendireceğiz" dedi.

RAPORU BEKLEMEDİ

Fatma Şahin, Gazi Muhtar Paşa ve Sigorta kavşaklarında uygulamayı planladığı sola dönüş yasağını ani bir karar değişikliği ile bir önceki kavşaklarda uygulama kararı aldı. Gazi Muhtar Paşa ve sigorta kavşaklarında sola dönüşlerin yasaklanmasıyla ilgili, mimarlar, mühendisler ve şoförler odasından rapor isteyen Şahin'in, raporu beklemeden sola dönüş yasağı projesini uygulamaya koyduğu öğrenildi.

NASIL UYGULANACAK ?

UKOME Kararına göre; Emniyet Kavşağında Valilik Önü Kavşağı gelişi U dönüş yasağı uygulaması, Valilik Önü Kavşağında Emniyet Kavşağı gelişi U dönüş yasağı uygulaması, Maliye Kavşağında (Stadyum Kavşağı) bütün yönlerde U dönüş yasağı uygulaması, Müze Önü Kavşağında ise Fuar Kavşağı (Gar) gelişi U dönüş yasağı ve Maliye Kavşağı gelişinde ise sola dönüş yasağı uygulaması yapılacak.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Fatma Şahin, sola dönüş yasağı uygulamasıyla ilgili sosyal medyadan da bilgilendirmede bulundu. Şahin, "Gaziantepliler yarından sonra bazı kavşaklarda u ve sola dönüşleri yapamayacaklar. Bu uygulamanın trafiği rahatlatacağını düşünüyoruz. Gözlemlerimiz ve sizden gelecek tepkilere göre uygulamayı değerlendireceğiz. Haydi hayırlısı olsun. dedi.

BEZ AFİŞLER ASILDI

Dün, belediye tarafından U ve sola dönüşlerin uygulanacağı kavşaklara uygulamayla ilgili afişler asıldı.