Melih Meriç, Fatma Şahin'i ortak akıl sözünü tutmadığını söyledi

50 BİN KONUT HAYAL

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e, 50 bin konut projesinden vazgeçmesi çağrısında bulundu. Böyle bir projenin hayal olduğunu söyleyen Meriç, bu arada Fatma Şahin'in seçim beyannamesinde verdiği ortak akıl sözünü tutmadığını da iddia etti. Meriç bunun göstergesinin 50 bin konut projesi olduğunu söyleyerek "Şehir bir bütündür. Kendi kafanıza göre ben şurada 5 bin, şurada 10 bin, burada 50 bin konutluk yeri imara açtım diye imar değişiklikleri yapmamanız lazım. İhtiyaca göre projelendirilme yaparsınız. Sonuçta bu konutlar için şehir merkezi ile bağlantı yollarına ihtiyacınız var. Siyasi olarak 50 bin konut sözü veriyorsunuz. Ancak bu ayaksız masaya benzer. Gerçekleşme oranı yoktur. Bu bir hayaldir. 2-3 bin konut göstermelik yaparlar öylece kalır. Böyle bir proje olmaz.Ben buradan büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin'den, özellikle üstüne basa basa söylüyorum. Büyük reklam ve puntolarla paylaştığı 50 bin konut projesinden bir an önce vazgeçsin" dedi.

KONUTLAR HALKIN ALIM GÜCÜNÜN ÜZERİNDE

Gaziantep'te inşaat sektöründeki ekonomik göstergelerin beklenen bir sonuç olduğunu, iki yıldan beri bunları kamuoyuyla paylaştıklarını dile getiren Melih Meriç, "Sorun, arz ve talep dengesini tam oluşturmadan, yüksek maliyetlerle oluşturulan konutların halkın alım gücünün üstünde maliyetlerle ortaya çıkmasından kaynaklanıyor" dedi.

VAZGEÇİLMELİ

'Belediyelerin özellikle son dönemde büyükşehir belediyesinin 50 bin konutluk sosyal konut projesinin akıbetinin doğru sonuçlar vermeyeceğini en yakın zamanda göreceğiz' diyen Meriç, "Ben buradan Belediye Başkanı Fatma Şahin'e özellikle üstüne basa basa, ileride haklı çıkmamak adına söylüyorum. Büyük reklam ve puntolarla paylaştığı 50 bin konutluk projeden bir an önce vazgeçmesini öneriyorum" dedi.

BİZDEN FİKİR ALMADI

Belediyenin 50 bin konutun altından kalkma şansının olmadığını, böyle bir bütçenin imkansız olduğunu belirten Meriç, "İnşaat mühendisleri odası olarak kendi mesleğimizle alakalı bir konuda bu kadar önemli bir konuda bizden fikir almadan böyle büyük bir projeyi kamuoyuyla paylaşmasının doğru sonuç verme ihtimali bize göre yüzde sıfırdır. Sayın Şahin'in bir an önce bundan vazgeçmesini bekliyoruz" dedi.

BURADAN MUTLU VE SAĞLIKLI İNSANLAR ÇIKMAZ

50 bin konut projesinin, insanları tek düze bir yaşama iteceğini, buradan mutlu ve sağlıklı insanlar çıkmayacağını söyleyen Meriç, "Halka ucuz arsaları tahsis edip, halkın tek düze yaşamasının önüne geçilmesi lazım. Bu şehirde insanların taleplerine ve yaşam tarzına uygun konutlar üretilmelidir. Üstelik belediyenin özel sektörü bu işine katmadan başarılı olma şansı yoktur. Özel sektör bu işin içerisinde olmalıdır. Katmazsa belediye bu işin altından kalkamaz" dedi.

AYAKSIZ MASAYA BENZER

Fatma Şahin'in 50 bin konut projesinin şehri ortak akılla yönetmediğinin de bir göstergesi olduğunu, oysa Şahin'in seçim beyannamesinde şehri tek akılla yönetmeyeceğini vaat ettiğini belirten Meriç, "Şehir bir bütündür. Kendi kafanıza göre ben şurada 5 bin, şurada 10 bin, burada 50 bin konutluk yeri imara açtım diye imar değişiklikleri yapmamanız lazım. İhtiyaca göre projelendirilme yaparsınız. Sonuçta bu konutlar için şehir merkezi ile bağlantı yollarına ihtiyacınız var. Siyasi olarak 50 bin konut sözü veriyorsunuz. Ancak bu ayaksız masaya benzer. Gercekleşme oranı yoktur. Bu bir hayaldir. 2-3 bin konut göstermelik yaparlar öylece kalır. Böyle bir proje olmaz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR