Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi. Önce hizmetleriyle ilgili sunum yapan Şahin, ardından sözü muhtarlara verdi. Muhtarlar bir anlamda dertlerini döktüğü toplantıda, şikayetlerini de dile getirdi ve Fatma Şahin'in kendilerini ihmal ettiğini ileri sürdü. Değirmiçem'deki sokak aralarına yapılan uygulamayı şikayet eden muhtara karşılık, Fatma Şahin "o konuda acele ettik, özür dileriz"diye konuştu.

İNCE:SEYRANTEPE'DE HAYAT DURUYOR

Seyrantepe Mahalle Muhtarı Mehmet İnce, "iki ticaret alanımız var. 45 bin nüfusumuz var. İki market arasında uçurum var. Örneğin etin kilosu aşağıda 28 yukarıda 38 lira. Domates aşağıda 1.5. yukarıda 3 lira. biz bunların altında dükkan istiyoruz. Seyrantepe'nin girişi genişletilsin. Ulaşımda sıkıntımız var akşam hayat duruyor" dedi. Osman Toprak, yol genişletme çalışmaları olacağını belirterek, "Ayrıca konut alanını ticari alana çevirmeye uygun yerler olursa, getirin anlaşım, biz gerekeni yapalım" dedi.

YAŞAR: BİZİ AŞİRETLERDEN KURTARIN

Şirinevler Mahalle Muhtarı Ramazan Yaşar, "Ormandan bıktık, bizi ormanlara kurulan aşiret çadırlarından kurtarın. Ahırlar boş, sinekten yatamıyoruz. Ballyci ve tinerciler cirit atıyor. Düğünlerinden derneklerinden yatamıyoruz. Defalarca zabıtayı aradık, ancak bir cevap alamadık. Ben sabah 09.00'da 156'yı aradım şikayetimi bildirdim. Benden TC. numaramı istedi. Bu nasıl iştir, ben niye TC numaramı vereyim? Bu nasıl iştir. Vatandaş artık zabıtayı aramak istemiyor" dedi. Bu arada Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım söz alarak, "Şehitkamil Belediyesi ile ortak çalışma yapıyoruz. Ancak bizimde eksiğimiz var. Bu konuda gerekeni yapacağız" dedi. Fatma Şahin ise, Zabıta Daire Başkanlığına talimat vererek, sorunun çözülmesi noktasında gerekenin yapılmasını söyledi.

ŞİNASİ: DEĞİRMİÇEM'E NAVİGASYON LAZIM

Değirmiçem Mahalle Muhtarı Muhaddem Şinasi, kaldırım çalışmalarından şikayetçi oldu. Günde vatandaşlardan 100 telefon aldıklarını belirten muhtar, "Mahallede dolaşmak için navigasyon gerekiyor. Tabelalar büyük sıkıntı. Nasıl çözüm yapacaksanız yapın. Biz büyükşehir belediyesinden şunu beklerdik. Bizden izin almasınlar. Ama bize biz mahallenizde çalışma yapacağız diye karar aldık sizin de bilginiz olsun denseydi, bizde vatandaşa bu yönde bilgi verirdik. Vatandaş ne olacak bizim halimiz diyor. 12 bin seçmen var, 40 bin nüfusumuz var. Mahalle içlerinde trafik sakindi. Mahalle içine tabelalar kondu. Mahallenin ana girişleri tek yön olsaydı sıkıntı olmazdı. Mahalleyi şu anda bir dolaşayım desem 30 km katediyorum. Daha önce 3-4 km gezdiğim zaman bütün sokak ve mahalleyi gidip gelirdim. Giriş ve çıkış daraltılsaydı tepki yoktu. Anket yapılsın" dedi. Muhtar Şinasi, Değirmiçem Mahallesine Uğur Mumcu parkında mimarisi güzel muhtarlık bürosu istedi. Yapılan taksi durağının muhtarlık bürosundan daha güzel olduğunu söyledi. Fatma Şahin ise, "Muhtarlık bürolarımız beğeniliyor. Işık yanıltması olabilir" dedi.

TABELALAR KALKACAK

Ali Aslan da, tabelaların kaldırılacağını söyledi.

ŞAHİN: ÖZÜR DİLERİM

Fatma Şahin, "Bu konuda çok haklısınız. Hızlı hareket edelim dedik. Kimsenin fikrini almadık. Bu konuda da yeterince başarılı olamıyoruz haklısınız. O konuda bizim eksikliğimiz var. Ulaşımda ve trafikte hızlı hareket edelim dedik, sorunu çözelim istedik ve bu yönde hata yaparak fikri almadık. Ben ekibimi bu konuda uyardım, özür dilerim" dedi. Muhtar ise 'Estağfurullah" dedi.

DURAN:HACIBABA'YA DÜĞÜN SALONU LAZIM

Hacı Baba Mahalle Muhtarı Hüseyin Duran, mahalleye düğün salonu istedi. Duran, "4 yerde düğün salonu planladık, baktıralım dediniz. Ancak sosyal tesis yapılıyor ancak düğün salonu yok" dedi. Fatma Şahin ise, "Bakalım" dedi. Muhtar Duran ise, "Her karşılaşmamızda bakalım diyorsunuz" dedi ve düğün salonu için uzun süre başkan ve ekibineyle tatlı bir atışmanın içine girdi. Muhtar sonunda başkan ve ekibine düğün salonu için uygun alanın yerinde görülmesine ikna etti.

TOKİ'DEN EV İSTEDİLER

Diğer mahalle muhtarları ise mahallelerin eksikliklerini dile getirdi. TOKİ'den ev isteyen mahalle muhtarları olduğu gibi, asfalt, yol, sosyal tesis sorunlarını dile getiren muhtarlarda oldu. Bir çok muhtarda Şahin'e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

RAMAZAN'A HAZIRIZ

Fatma Şahin,hizmetleriyle ilgili sunum yaptı. Yaklaşan Ramazan ayında yapacakları yardım ve iftar yemekleriyle ilgili bilgi veren Şahin, "Sivil toplum örgütleriyle ramazan ayında koordineli çalışacağız. Mahalle iftarları ve gece ev ziyaretleri yapacağız" dedi.

ANTEP PEYNİRİ ATAĞI

Bulgurdan sonra keçi sütünden yapılan Antep peynirini dünyaya tanıtmak için atağa geçeceklerini söyleyen Şahin, "Bulgur festivalinde hedefe ulaştık. 101 çeşit bulgur yemeğini sunduk. Bir çok il bize bulguru elimizden aldınız dedi. Şimdi hedefimiz Antep peyniri. Keçi sütü üreticileriyle görüşerek bu sütten yapılan Antep peynirini dünyaya yayacağız. Biz bu tür etkinliklerle negatif olan algıyı pozitife çevirmeye ve bu şehirde normal bir hayatın olduğunu göstermeye çalışıyoruz" dedi.

Panorama müzesiyle ilgili de bilgi veren Şahin, "Rus bir ressamla çalışıyoruz. Okullar kapanınca askeri lojmanda kalanları kiraya çıkaracağız. Ve Rus ressamın yağlı boya ile yapacağı tasarımı hayata geçireceğiz." dedi.

GÖZÜM HAVADA

Suyla ilgili dikkat çeken Şahin, geçen sene 500 kilo olan yağışın bu sene 300 kiloya düştüğünü belirterek, "Gözüm havada. Belediye başkanı olduktan sonra 1 damla suya bakıyoruz. Bizim için o nedenle Düzbağ Projesi çok önemli. Eğer sıkıntı olursa Fırat'ı da çalışıyoruz. Fırat'tan Gaziantep'e su getireceğiz. Su şu anda Gaziantep'in en hayati meselesi" dedi.

İSİM ARIYORUZ

Şahin, Eylül ayında bitecek olan demiryolları arazinde yaptıkları yeşil alana isim aradıklarını belirterek, "Burası Şehitkamil'in kalbi olacak" dedi.

Şahin bu arada Gercigin bölgesine tabiat parkı yaptıklarını, Alleben göletine giderken ikinci etabada park projelerinden bahsetti. Şahin son olarak, Aydınlar Mahallesi, Göllüce'deki toplu konut projeleriyle ilgili son durumla ilgili bilgi verdi. Mezarlık Kavşağı, Kayaönü kavşağı, Sam Muhtarı, köyün yarısının imarı olup yarısının olmadığını gündeme getirince Şahin, "Öncelikli hedefimiz Başpınar yoluydu. Sıra orayada gelecek. Biraz sabır edin" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT - MERAL KINACILAR