Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Viyana'da konuştu. Şahin, Ankara'daki terör saldırısında Gaziantepli Ozancan Akkuş'un yaşamını yitirdiğini belirterek, ""Çocuk kolay yetişmiyor. Ben iki çocuk annesiyim. Ankara Fen Lisesi'ne dereceyle gelen bir çocuk. Bütün diğer çocuklardan kendini farklı yetiştiren bir çocuk. ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliğini dereceyle kazanan bir çocuk. Geleceğin belki de Einstein'i, Arşimed'i olacaktı. Bu beyinler yok olup gidiyor. Geride acılı aileler kalıyor."

İÇİMİZ YANDI

Şahin, Ankara'daki terör saldırısını duyduğu zaman yüreğinin yandığını belirterek "İnsan canını yok eden anlayışı lanetliyorum" dedi. Toplantı için Viyana'ya gelirken yolda Ankara'daki patlamayı duyduğunu belirten Şahin, "Yolda Ankara'daki patlamayı duyduğumuz zaman içimiz yandı, canımız yandı, yüreğimiz yandı. İnsan canını yok eden anlayışı lanetliyorum, kınıyorum. Derin üzüntü içerisindeyim" diye konuştu.

HUZURA İHTİYACIMIZ VAR

Dünyanın adalete, barışa, huzura ve mutluluğa ihtiyacı olduğunu kaydeden Şahin, "Maalesef modern dünya teknolojiyi yakalıyor, kişi başına gelir artıyor ama huzuru ve mutluluğu yakalayamıyor. Masum insanların öldüğü, öldürüldüğü bir dünyada geleceğe ümitle bakmaktan hakikaten çok büyük endişe içerisindeyiz" ifadesini kullandı. AA